bla
Aktualno

8 slastnih oglasov o sendvičih

Danes je mednarodni dan sendvičev. Veste, kaj to pomeni.

Mednarodni dan sendviča je še eden izmed kulinaričnih »praznikov«, kjer so v ospredju takšne in drugačne jedi. Izvira seveda iz ZDA, kjer se na ta dan s popusti »aktivirajo« številni ponudniki sendvičev. Pri nas ste lahko med drugim opazili zanimive ponudbe v restavracijah Subway. Izbira datuma ni naključje. 3. novembra 1718 se je rodil angleški plemič John Montagu, bolj znan tudi kot grof Sandwich. Legenda pravi, da je bil tako predan delu in igranju kart, da ni imel časa za kosilo. Zto je svojemu slugi naročil, naj mu pripravi prigrizek, ki ga ne bo motil med igranjem. Ko je še eden izmed sodelavcev naročil obrok »kot Sandwich«, se je začela pisati kulinarična zgodovina.

Začnimo kar na domačih tleh. Natančneje, s Tuševimi »sendviči Pogačarji«. V oglaševalski akciji sicer izpostavljajo, da lahko Pogačar resnično premaga vse, ne le tekmece, temveč tudi lakoto.

V Sloveniji seveda ne moremo mimo Poli, nad katero je navdušen tudi naš košarkarski as Luka Dončić.

bla

bla

Ameriška veriga restavracij za pripravo sendvičev Subway je psokrbela za eno vidnejših aktivacij na področju zunanjega digitalnega oglaševanja.

 

Leta 2018 se je v prehranski industriji v oglasu za promocijo Burger Kingovega piščančjega sendviča predstavil irski borec mešanih borilnih veščin Conor McGregor.

 

Proizvajalci sendvičev niso pozabili na štirinožne prijatelje. Kaj počneta v tem oglasu, ni najbolj jasno.

 

V Braziliji je leta 2014 ponudnik zunanjega oglaševanja ubral obratno pot in sendvič izkoristil za promocijo zunanjega oglaševanja.

bla

McDonald's se je leta 2007 takole poklonil sendvičem in mamam.

bla

Ste za »stolpnico«? Francoska znamka kruha za toast je zelo za.

bla

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji