FU
Aktualno

Fuckup Nights Ljubljana ali zgodbe o poslovnih neuspehih

Kadar spremljamo uspešne poslovne zgodbe, pogosto slišimo samo to, kako je nekomu uspelo, redko pa pomislimo, da se v ozadju vedno skrivajo tudi manj prijetni trenutki. Te bodo sogovorniki delili na dogodkih Fuckup Nights Ljubljana.

Fuckup Nights je globalno gibanje in serija tovrstnih dogodkov, ki se odvijajo po vsem svetu v več kot 215 mestih v 62 državah. Idejo je v Slovenijo pripeljal Matjaž Kljajič, ki 29. marca v Hotelu ONE66 prireja prvi večer, na katerem bodo svojo zgodbo o neuspehu delili Boško Praštalo, direktor podjetja Sellution, Dejan Krivec, specialist za digitalni marketing, Anja Bordon, direktorica podjetja Gaia Naturelle, in Nika Kristina Butina, soustanoviteljica in direktorica startupa Epidemic.

»Na teh dogodkih bomo iskreno delili svoje »fuckup« zgodbe, faile, napake in neuspehe, kako smo zaj***** podjetje, produkt, kampanjo, kariero, odnose, življenje ... Predvsem je ideja dogodkov, da naslovimo strah pred napakami in neuspehom. Ta je velikokrat naša bergla, ki nas hromi, da ne poskusimo česa novega. Da se naučimo pravočasno opustiti nek projekt in sprejmemo, da pač ni šlo, brez strahu pred lastnim porazom in tem, kako bo to komentirala okolica,« pravi Matjaž Kljajič, pobudnik in vodja Fuckup Nights Ljubljana. Dodaja, da je ključno predvsem to, da se učimo na napakah drugih in jih ne ponavljamo, če se jim je mogoče izogniti. In da se pred tem ne skrivamo in jih tajimo, ker so padci nujen in neizogiben del uspeha in gre vsak čez to.

»Želimo ustvariti varno okolje za iskreno deljenje zgodb, ki niso doživele srečnega konca, o katerih ne beremo v poslovnih avtobiografskih uspešnicah in jih ne pogosto vidimo v LinkedIn objavah. So pa avtentične. Tako lahko pripomoremo k razbijanju stigme, kako kot družba dojemamo in se soočamo z napakami in neuspehi, ki so neizogiben del uspeha, rasti in na sploh življenja. Niso pa vedno prijetne in za njimi stojijo ljudje, ki včasih skupaj s svojim poslom padejo v spirale negotovosti in sramu, v katerih se počutijo sami. Ker nismo navajeni o tem govoriti. In iz tega se lahko vsi veliko naučimo,« je za MM še povedal Kljajić.

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji