hit
Aktualno

MM HITRICE

Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Vsako nedeljo vas bo v vašem e-poštnem predalu čakal pregled aktualnih novičk, ki si jih boste lahko prebrali »na hitr’co« in s tem dodali piko na i iztekajočemu tednu ter se ustrezno informativno opremljeni podali v nov delovni teden.

Penina Untouched by Light osvojila srebro na London International Awards

Nizu nagrad za penino Untouched by Light so v Radgonskih goricah dodali še eno – srebrno nagrado na mednarodnem oglaševalskem tekmovanju London International Awards (LIA). Penina je nagrado osvojila v kategoriji oblikovanja embalaže in je letos edino nagrajeno delo iz regije.

penina2 

Zaključna prireditev Effie Slovenija le v spletnem formatu

Zaključna prireditev Effie Slovenija bo 2. decembra 2021, a bo v luči epidemiološke situacije in ukrepov, ki so v veljavi, izvedena v drugačnem formatu, kot je bilo sprva načrtovano. Dogodek bodo prenašali v živo preko spletne platforme, za varnost nagrajencev in drugih nastopajočih v Festivalni dvorani pa bodo organizatorji poskrbeli po vseh predpisih in najboljših močeh, kot zagotavljajo.

 eff

Center za kreativnost uspešen v promociji podjetniškega duha

16. novembra 2021 je potekal izbor za European Enterprise Promotion Awards, ki jih že 15. leto zapored organizira Evropska komisija. Agencija SPIRIT Slovenija je kot nacionalna finalista predlagala projekta »Center za kreativnost (CzK)« in »Zeleni pingvin«. Po prejemu nacionalne nagrade za spodbujanje podjetništva v Sloveniji se je Center za kreativnost v konkurenci 450 prijaviteljev iz 28 držav EU uvrstil med najboljše tri v kategoriji promocija podjetniškega duha (Promoting the Entrepreneurial Spirit).

 czk

SPORTO Awards 2021: Podaljšan rok za prijavo

Organizatorji sporočajo, da so rok za prijavo na nagrade SPORTO podaljšali do srede, 1. decembra 2021. SPORTO Awards sicer vsako leto nagrajujejo najboljše primere dobre prakse na področju sponzorstev, (digitalnega) komuniciranja in marketinga v športu v Sloveniji ter državah v regiji.

sporti  

Nova Opel Astra prvič v Sloveniji

Spomladi 2022 bo na slovenske ceste prvič zapeljala nova Opel Astra, ki so jo v Oplu premierno že pokazali slovenski javnosti. Kot pravijo, nova Astra z drznim in čistim oblikovanjem ter inovativnimi vrhunskimi tehnologijami odpira novo dobo. V podjetju WAE S začetek predprodaje načrtujejo v začetku leta 2022. Nova Opel Astra bo dostopna v različici z motorji z notranjim izgorevanjem in s hibridnim pogonom, od začetka leta 2023 pa bo ponudbo pogonov dopolnjevala še baterijsko električna Opel Astra-e.

astra

Spar dopolnil nabor veganskih in vegetarijanskih izdelkov

Obstoječemu naboru veganskih in vegetarijanskih izdelkov so se na Sparovih policah pridružili polnovredni rastlinski izdelki slovenske znamke Grashka. Gre za fermentirane izdelke iz regionalnih sestavin, za katerimi stoji Martin Rojnik, soustanovitelj nekdanje restavracije Kucha.

rojnik 

Okusno.je podpira gibanje nezavržene hrane

Kulinarični portal Okusno.je s posebno sekcijo podpira gibanje nezavržene hrane. Trajnostna ozaveščenost je po mnenju ustvarjalne ekipe ena od aktivnosti, ki jih želi portal zasledovati. K temu, da bo zavržene hrane manj, uporabnikom pomagata dve orodji – aplikacija hladilnik, v kateri lahko poiščejo recepte skladno s sestavinami, ki so jim na voljo, z drugim orodjem pa je moč mnoge recepte na portalu prilagoditi številu oseb, ki jim je recept namenjen.

okusni

Kozmetika Afrodita: »Vsako srčno dejanje šteje in spreminja življenja«

V oktobru je Kozmetika Afrodita aktivnosti na spletnem mestu v veliki meri posvetila ozaveščanju o raku dojk. Nekatere od svojih izdelkov so obarvali v rožnato in od vsakega nakupa izbranih rožnatih izdelkov en evro namenili Združenju Europa Donna Slovenija za podporo programu ROZA. Zbrani znesek so v Kozmetiki Afrodita podvojili in donirali 3.672 evrov.

afr donac

Donacijo Kozmetike Afrodita je prejela predsednica Združenja Europa donna, ga.Tanja Španič (levo).

Kempinski Palace Portorož se pridružuje programu »Clean the world«

Krepitev svoje zavezanosti k izboljšanju vplivov na okolje in podpori družbenih pobud je eden od ključnih ciljev Hotelov Kempinski. Iz tega razloga se je hotel Kempinski Palace Portorož pridružil programu »Clean the world« in že predstavlja prve rezultate. Program se skozi recikliranje ustekleničenih dodatkov v sobah, kot so mila in šamponi, zavzema za zaščito okolja, ohranjanje naravnih virov in skozi ponovno uporabo za pomoč skupnostim v stiski.

 kemp

JYSK predstavlja trajnostno akcijo »Čarobnost praznikov izpod tvojih rok«

JYSK je ob prihajajočih praznikih na družbenih omrežjih začel z akcijo »Čarobnost praznikov izpod tvojih rok«. Njen cilj je spodbujati trajnost in zeleni način razmišljanja tudi med prazniki. Doslej so akcijo podprli številni vplivneži in posamezniki, ki so iz naravnih materialov sami sestavili svoj adventni venček, svoje kreacije pa so objavili na družbenih omrežjih s ključnikom #JYSKCarobnostPraznikov.

jysk5 

Pivovarna Laško Union podprla ZRC SAZU pri preučevanju slovenskih ledenikov

Pivovarna Laško Union je z donacijo podprla Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti, natančneje njihov Geografski inštitut Antona Melika (GIAM). Na pobudo GIAM, ki izvaja dolgoročne meritve in analize Triglavskega ledenika in ledenika pod Skuto, je donacija namenjena financiranju poglobljene raziskave z vzorčenjem, analizo in georadarskimi meritvami na obeh ledenikih v obdobju 2021–2023.

plu ledenik  

Zlata žoga v živo na Planet 2

Jutri ob 20.30 bo na Planet 2 prenos dogodka Zlata žoga 2021, na katerem bodo podelili eno od najpomembnejših individualnih nagrad v nogometu, ki jo vsako leto prejme najboljši nogometaš. Za nagrado se poteguje 30 nogometašev, zmagovalec pa bo izbran na podlagi glasov 180-ih mednarodnih novinarjev. Na seznamu sta tudi šestkratni dobitnik zlate žoge Lionel Messi in petkratni zmagovalec Cristiano Ronaldo, poleg Messija pa stavnice največ možnosti pripisujejo še Robertu Lewandowskemu, Jorginhu, Mohamedu Salahu in Karimu Benzemaju.

zlata zoga

 

 

478-88

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

bla
20. 01. 2022

Klemen Peternel, direktor družbe Kalmia, poudarja, da NFT nosi pravo vrednost šele takrat…

bla
17. 01. 2022

Z Martino Wanis in Janom Šlambergerjem, zmagovalcema 6. sezone Štartaj Slovenija, smo se…

teržan
15. 01. 2022

Z Darjo Teržan, izvršno direktorico poslovnega področja Donat v Atlantic Grupi, smo se…

»V marketingu se vse začne in v marketingu se vse konča. Kdor v poslovnem svetu tega danes ne razume, bo imel resne težave, morda ne letos, a v…

Naši avtorji