meta
Aktualno

Meta v ZDA vzpostavila plačljivo verzijo Facebooka in Instagrama

Meta je na Facebooku in Instagramu vzpostavila naročniško storitev, ki bo uporabnikom omogočala plačilo verifikacije (poznano kot modro kljukico), podobno kot ima Twitter.

Storitev bo stala okoli 12 evrov na mesec na spletu in 15 evrov na iOS-u ali Androidu (ki sta v lasti Googla). Uporabniki bodo pri tem uporabili osebno izkaznico, s katero bodo potrdili svoj račun, nato pa bodo imeli ob svojem imenu prikazano modro kljukico.

Twitter, Snapchat in Telegram imajo podobne plačljive naročniške storitve. Twitter Blue je bil javnosti predstavljen novembra, in sicer tik po tem, ko je Elon Musk kupil omrežje. Modro kljukico, ki so jo prej imele javne osebnosti in uradni profili, imajo po novem vsi, ki  plačajo naročniško storitev Twitter Blue. Takoj po tem je prišlo do porasta ljudi, ki so posnemali blagovne znamke in znane osebnosti, zato so to storitev začasno ustavili in nekaj tednov pozneje ponovno vzpostavili.

Marketinški strokovnjaki ugotavljajo, da je do porasta tovrstnih možnosti pri lastnikih družbenih omrežij prišlo predvsem zaradi upada prodaje oglaševanja in so se tako odločili za diverzifikacijo prihodkov.

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji