glami
Vpogled

Kako bomo na črni petek nakupovali Slovenci?

Nova raziskava modnega iskalnika GLAMI.si, v kateri je sodelovalo 1221 anketirancev, razkriva, da Slovenci vse bolj zaupamo spletnemu nakupovanju.

Leto 2020 je bilo v znamenju spletnega nakupovanja, da je ta trend še vedno prisoten, pa kaže tudi nova raziskava. Kljub odprtim fizičnim trgovinam bi se 56 odstotkov vprašanih namreč raje odločilo za nakup preko spleta. Razlogi za spletno nakupovanje so številni, prednjači pa ugodnejša cena. 34 odstotkov anketirancev potrjuje, da jim je na spletu lažje primerjati cene in tako izbrati najcenejši izdelek, za preostalih 46 odstotkov pa je takšen način nakupa bolj priročen. Med razlogi za večjo naklonjenost spletnemu nakupovanju so anketiranci navedli še pestrost blagovnih znamk in spletnih trgovin (26 %), hitrejše iskanje želenih izdelkov s filtri in možnost iskanja (28 %) ter večjo izbiro različnih velikosti modnih izdelkov (29 %).

Še nekaj izsledkov raziskave:

  • Več kot polovica vprašanih (52 %) bi fizično trgovino zapustila, če bi bilo v njej preveč ljudi, kar še vedno kaže na željo večine po ohranjanju varne razdalje.
  • 56 odstotkov Slovencev bo božična darila izbralo na spletu, saj menijo, da gre za lažji in preprostejši način nakupovanja.
  • Črni petek bo v znamenju impulzivnega nakupovanja, 46 odstotkov vprašanih namreč ne bo vnaprej oblikovalo seznama izdelkov za nakupovanje na črni petek, temveč si bo v tem času ogledalo najboljše ponudbe želenih izdelkov.
  • Potrošniki v popustih vidijo idealno priložnost za nakup prazničnih daril. Tradicionalno so med najbolj priljubljenimi kategorijami izdelki iz elektronike, raziskava pa je pokazala, da 62 odstotkov Slovencev načrtuje nakup modnih kosov prav v času črnega petka.
  • Anketa je tudi razkrila, da več kot polovica Slovencev (58 %) kupi praznična darila konec novembra in v prvem tednu decembra, kar sovpada s popusti na črni petek in spletni ponedeljek.
496

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

luka bajs2
24. 09. 2022

Z Luko Bajsom, ki s svojo ustvarjalnostjo že več kot desetletje prinaša pozitivne…

»V zadnjem času tudi pri slovenskih naročnikih opažam željo po sodelovanju na festivalih. Vmes me je že postalo strah, da festivali postajajo samo…

ghada
21. 09. 2022

Ghada Wali je mlada egiptovska oblikovalka, ki je v regiji Bližnjega vzhoda že globoko…

Kdor nima zgodovine, nima prihodnosti. Ustvarjam dela, ki predstavljajo to, kar sem in od koder prihajam. Svetovno prepoznavnost sem si pridobila z…

bla
20. 09. 2022

Jernej Smisl bo 1. oktobra 2022 postal direktor Pristopovega oddelka za korporativno…

Predvsem pa sem ponosen, da partnerji Pristopa vidijo v mojih izkušnjah in ambicijah osebo, ki bo pripeljala korporativno svetovanje in poslovno…

Naši avtorji