Razpisi
Razpisi

Od sofinanciranja pilotnih projektov do vzpostavitve digitalne platforme (razpisi)

Rdeča nit tokratnih razpisov tedna so digitalni projekti.

Tehnološki park v okviru projekta DIVA sofinancira pilotne projekte ustvarjalcev iz kulturno-kreativnega sektorja po metodi Art in Design Thinking. Za pilotne projekte je na voljo 900 tisoč evrov, posamezni izbrani projekti pa lahko pridobijo financiranje v višini do 45 tisoč evrov. Izvedba pilotnih projektov bo trajala do 10 mesecev. Rok za oddajo projektnih predlogov je do 17. maja 2021 do 12. ure.

Mestna občina Kranj išče pomoč pri izvedbi storitve digitalne platforme »Pametno mesto in skupnost Kranj«. Izvajalec bo v imenu naročnika vzpostavil digitalno platformo in z njo upravljal ter omogočil integracijo vseh storitev, opredeljenih v projektni nalogi. Razpis je odprt do 30. aprila 2021, razpisno dokumentacijo pa najdete na povezavi.

Še vedno aktualni projekti:

Evropska obrambna agencija je objavila razpis s skladom v višini 30 tisoč evrov za raziskavo s področja obrambnih tehnologij. Naslov teme razpisa je »Innovative solutions & technologies on Human-Machine Interfaces enabling Human-Machine-Teaming for Defence«. Več informacij najdete na povezavi.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS je objavilo javni razpis za spodbujanje pridobitve okoljskih in trajnostnih znakov za turistične nastanitve in gostinske ponudnike. Okvirna skupna višina sredstev je 150 tisoč evrov. Rok za prijavo je 5. maj 2021, več o razpisu pa si lahko preberete na povezavi.

Slovenska turistična organizacija za letošnje leto načrtuje globalno digitalno kampanjo, za katero bo namenila okrog 1,5 milijona evrov (brez DDV). Projekt med drugim vključuje zakup oglasnega prostora, oblikovanje oglasov in vsebin ter pripravo medijskega načrta. Razpis je odprt do 28. aprila 2021, razpisno dokumentacijo pa najdete na povezavi.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS išče izvajalca za analizo trga z ekološkimi živili v Republiki Sloveniji. Javno naročilo med drugim predvideva analizo obsega in dinamike ponudbe ter povpraševanja po ekoloških živilih v Sloveniji, analizo potrošniških navad in odnosa do ekoloških živil ter analizo uvoza in izvoza z ekološkimi živili. Razpis je odprt do 8. aprila 2021, razpisno dokumentacijo pa najdete na povezavi.

Vlada Republike Slovenije dodeljuje spodbude v okviru razpisa EUREKA 2021. Podjetja spodbuja v obliki subvencij za raziskovalno razvojne aktivnosti. Skupna predvidena višina sredstev je več kot štiri milijone evrov, razpis pa je odprt do 19. aprila 2021. Več o razpisu si lahko preberete na povezavi.

Naslovnica 478

Naroči se na MM in prihrani do 30%!

Intervju

nika
08. 04. 2021

Slovenski startup Epidemic ima ambicije zgraditi najmočnejšo skupnost nano- in…

Postati želimo simbol avtentičnosti v vplivnostnem marketingu. Zgraditi želimo najmočnejšo skupnost nano- in mikrovplivnežev na svetu, ki temelji na…

franja1
03. 04. 2021

To so besede Maje Oven, ki je s svojim prispevkom pri organizaciji Maratona Franja in…

amy rodgers
01. 04. 2021

Leto 2020 je svet postavilo pred neslutene izzive. Prihodnost je sicer nehvaležno…

»Leto 2020 je direktorjem marketinga ponudilo priložnost, da se 'resetirajo', inovirajo in razmišljajo zunaj ustaljenih okvirov,« pravi Amy…

Naši avtorji