birthdai
Opaženo

Potrebujete čestitko? Ustvarite jo s pomočjo umetne inteligence

V slovenskem podjetju Escapebox so ustvarili orodje za pisanje rojstnodnevnih čestitk z umetno inteligenco. Poimenovali so ga Birthdai Cards.

Kot pravijo, je pisanje rojstnodnevnih čestitk za mnoge ljudi izziv, saj včasih ne najdemo pravih besed, se nam zdi, da se ponavljamo, ali da besedilo ni (dovolj) izvirno. Ker pa je umetna inteligenca v zadnjem obdobju posegla na zares veliko področij naših življenj, so v opisani težavi opazili priložnost. Ustvarili so orodje za pisanje rojstnodnevnih čestitk, ki ga poganjata moč in inteligenca modela GPT-3 in ki uporabnikom pomaga napisati zabavno, izvirno in v celoti personalizirano rojstnodnevno čestitko.

Orodje deluje tako, da uporabnik najprej izbere nekaj osnovnih nastavitev, kot so ime, starost in nekaj interesov slavljenca. Birthdai Card nato s pomočjo umetne inteligence ustvari unikatno rojstnodnevno voščilo. Ta vsebuje vse vpisane atribute in jih obogati glede na izbrani slog in ton čestitke.

birthdai

»Umetna inteligenca nam že pomaga pri ogromno vsakodnevnih opravilih, zakaj nam ne bi še pri pisanju rojstnodnevnih čestitk? Z Birthdai Cards smo želeli uporabnikom omogočiti točno to. Preprost vmesnik, ki ljudem pomaga, da svoje želje in občutke izrazijo s pomočjo umetne inteligence,« je povedal Blaž Pregelj, soustanovitelj Escapeboxa in vodja projekta v podjetju, kjer so ustvarili tudi čestitko za MM:

birthdai mm

Birthdai Cards je brezplačno na voljo uporabnikom po vsem svetu. Lahko ga uporabljajo na različnih napravah, vključno z mobilnimi telefoni, tablicami in računalniki. Orodje v angleškem jeziku že lahko preizkusite, razvijalci pa z naslednjo posodobitvijo obljubljajo tudi slovensko različico.

Intervju

draksler6
23. 09. 2023

Z Gregorjem Drakslerjem, ki sodi med najbolj izkušene direktorje marketinga na področju…

Vedno se srečujemo z izzivom, ali naj bo oglasno sporočilo bolj kreativno ali strogo prodajno, toda na koncu moramo doseči določene številke, kar je…

Primož Zupan
16. 09. 2023

V založbi Rokus Klett so predstavili novost na našem trgu – tečaje programiranja Coders…

Zaradi nenehne digitalizacije na vseh ravneh in področjih življenja postajajo tovrstna znanja, torej digitalne veščine, pomemben del našega vsakdana…

Božidar Abramović
09. 09. 2023

V okviru konference medijskih trendov SEMPL, ki se v Portorož vrača 19. in 20. oktobra…

Medijska ali katera koli druga komunikacijska agencija, ki ne bo sprejela sprememb, ki jih prinašajo orodja umetne inteligence, ne bo kos izzivom…

Naši avtorji