birthdai
Opaženo

Potrebujete čestitko? Ustvarite jo s pomočjo umetne inteligence

V slovenskem podjetju Escapebox so ustvarili orodje za pisanje rojstnodnevnih čestitk z umetno inteligenco. Poimenovali so ga Birthdai Cards.

Kot pravijo, je pisanje rojstnodnevnih čestitk za mnoge ljudi izziv, saj včasih ne najdemo pravih besed, se nam zdi, da se ponavljamo, ali da besedilo ni (dovolj) izvirno. Ker pa je umetna inteligenca v zadnjem obdobju posegla na zares veliko področij naših življenj, so v opisani težavi opazili priložnost. Ustvarili so orodje za pisanje rojstnodnevnih čestitk, ki ga poganjata moč in inteligenca modela GPT-3 in ki uporabnikom pomaga napisati zabavno, izvirno in v celoti personalizirano rojstnodnevno čestitko.

Orodje deluje tako, da uporabnik najprej izbere nekaj osnovnih nastavitev, kot so ime, starost in nekaj interesov slavljenca. Birthdai Card nato s pomočjo umetne inteligence ustvari unikatno rojstnodnevno voščilo. Ta vsebuje vse vpisane atribute in jih obogati glede na izbrani slog in ton čestitke.

birthdai

»Umetna inteligenca nam že pomaga pri ogromno vsakodnevnih opravilih, zakaj nam ne bi še pri pisanju rojstnodnevnih čestitk? Z Birthdai Cards smo želeli uporabnikom omogočiti točno to. Preprost vmesnik, ki ljudem pomaga, da svoje želje in občutke izrazijo s pomočjo umetne inteligence,« je povedal Blaž Pregelj, soustanovitelj Escapeboxa in vodja projekta v podjetju, kjer so ustvarili tudi čestitko za MM:

birthdai mm

Birthdai Cards je brezplačno na voljo uporabnikom po vsem svetu. Lahko ga uporabljajo na različnih napravah, vključno z mobilnimi telefoni, tablicami in računalniki. Orodje v angleškem jeziku že lahko preizkusite, razvijalci pa z naslednjo posodobitvijo obljubljajo tudi slovensko različico.

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji