t2
Opaženo

Pikseliraj se in osvoji NFT

T-2 z novo digitalno tržnokomunikacijsko akcijo kot prvi med telekomunikacijskimi ponudniki v Sloveniji predstavlja nezamenljive žetone. Koncept temelji na pikselaciji fotografij, njen cilj pa je približati javnosti NFT-je in seveda tudi zabava.

Ime akcije: Pikseliraj se in osvoji NFT

Kratek opis akcije: Nova digitalna akcija uporabnikom T-2 približuje NFT-je z enostavno nagradno aktivacijo v obliki pikselatorja (konfiguratorja, ki fotografijo spremeni v značilno zrnat videz). Na spletni strani T-2 so namreč poskrbeli za zabavo vseh, tudi tistih, ki so nevešči uporabe nezamenljivih žetonov. Uporabnik naloži svojo fotografijo in jo s klikom na gumb enostavno pretvori v pikselirano obliko. Pikselator ima tudi funkcijo, da na fotografijo sodelujoči dodajo poljubne zabavne dodatke, od klobuka in koktajla do sočno našobljenih ustnic.

Vse ustvarjene pikselirane selfije si v spletni galeriji lahko ogledajo tudi drugi uporabniki, vsi sodelujoči pa se v nagradnem žrebanju potegujejo za posebne dodatne nagrade.

Ekskluzivna nagrada za sodelujoče je brezplačni NFT, ki ga bo T-2 vsak teden podaril prvim petdesetim, ki bodo pikselirali svojo fotografijo. Njegova posebna vrednost je v tem, da nosi vizualno podobo svojega lastnika, torej pikseliran selfi. Gre za NFT-kolekcijo, ki ni umetniško delo ustvarjalca, kot je običajno, ampak realna podoba lastnika, ki je s pomočjo pikselatorja pretvorjena v umetniško delo.

Ker gre za prvi projekt na področju NFT-tehnologije, so se v družbi T-2 odločili, da bodo njihovi prvi NFT-ji brez digitalne vrednosti, kajti namen je v prvi vrsti približati tehnologijo uporabnikom. Za prihodnje projekte pa načrtujejo tudi premik v smer monetizacije.

Elementi akcije: digitalni oglasi, pristajalna stran, spletni konfigurator, spletna nagradna igra, NFT-žetoni

Predstavnika naročnika: Gregor Štampohar in Romana Sansoni

Agencija: April 8

Vodja projekta v agenciji: Lara Burkat

Tekstopiski: Darja Štukelj Rus in Lea Kimovec

Oblikovalka: Anja Grabar

NFT-programerja: Tomo Turk in Stojan Vasilev

Medijska agencija: iPROM

Trajanje akcije: 1. avgust do 15. september 2022

t2

493-494

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

peter scott
03. 08. 2022

Peter Scott, podpredsednik novih medijev in inovacij v družbi Warner Bros. Discovery,…

Kot medij moraš razumeti, kaj navijači pričakujejo od tebe in jim to tudi ponuditi. Nekateri želijo vsebine gledati na telefonu, drugi na televiziji…

zletalom
01. 08. 2022

Vsak, ki rad potuje, je na družbenih omrežjih verjetno že zasledil profil Z letalom na…

Najbolj preprosto lahko našo storitev pojasnimo tako, da gre za najem nekoga, ki organizira potovanje, ki pa se izvede samostojno. Sama namreč trdno…

Rod White
30. 07. 2022

Tako pravi Rod White, glavni direktor oblikovanja v podjetju TP Vision s sedežem v…

V običajnem vsakdanjem življenju obstaja jasna povezava s tem, koliko so ljudje pripravljeni plačati za določeno blagovno znamko iz ponudbe izdelkov…

Naši avtorji