ai
Diggit

Najboljša AI-orodja za vizualne vsebine v letu 2023

Odkar je luč sveta ugledalo AI-orodje za vizualne vsebine Dall-E 2, se zdi, da je podobnih programov na trgu vsak dan več. Da se boste v ustvarjanju kreativnih podob lažje preizkusili tudi sami, vam predstavljamo nekaj najbolje ocenjenih tovrstnih orodij.

Dream (Wombo)

Dream je aplikacija, s katero lahko brez dodatnih stroškov, a nekaj dodatnimi oglasi,  neomejeno ustvarjamo nove slike. Aplikacija je uporabnikom prijazna in je odlična za začetnike. Najprej izberemo umetnostni slog, ki si ga želimo, sliko, na podlagi katere želimo ustvariti novo podobo, nato pa dodamo nekaj besed, s katerimi vplivamo na ustvarjeno sliko. Ena, dva, tri in na sliki niso več oblaki, ampak leteče mačke.

Dall-E 2

Dall-E 2 je verjetno najbolj znano orodje za ustvarjanje vizualnih podob. Na podlagi opisa poraja slike, ki so videti profesionalne, poleg tega pa lahko z njim spreminjamo tudi lastne slike. Preprosto in za začetek brezplačno. Vsak nov uporabnik prejme 50 kreditnih točk in nato še dodatnih 15 vsak mesec. Bolj redni uporabniki lahko te točke tudi dokupijo.

Midjourney

Midjourney je eno od najboljših orodij za ustvarjanje vizualnih podob, saj ima širok spekter sposobnosti, podobe pa ustvarja zelo hitro. Mnogi ustvarjalci se tega poslužujejo za ustvarjanje podob kot navdih za lastna dela. Nedavno je slika Théâtre d’Opéra Spatial, ki jo je ustvaril program Midjourney, premagala 20 drugih slikarjev na tekmovanju v Coloradu in osvojila prvo nagrado. Do programa lahko za zdaj dostopamo samo preko strežnika Discord.

Nightcafe

Nightcafe je trenutno najbolj napredno AI-orodje za vizualne podobe na podlagi besedila. Ponuja različne sloge, na podlagi katerih nato s preprostimi stavki ustvarimo izvirne digitalne podobe. Urejamo in spreminjamo lahko tudi lastne slike, spletna stran pa je preprosta za uporabo.

Starry-AI

Z orodjem Starry AI lahko svojim slikam dodamo oseben pridih. Izdelava nove vizualne podobe je razdeljena na dva dela. Najprej izbiramo med ozvezdjema Orion in Orel. Če izberemo Orla, bo slika bolj abstraktna, medtem ko bodo z Orionom upodobljeni bolj fiktivni prizori. Potem izberemo še temo in estetsko podobo.

Stablecog

Stablecog uporablja orodje Stable Diffusion. Spletna stran je zelo preprosta za uporabo in je na voljo v 17 jezikih, ki za zdaj žal še ne vključujejo slovenščine. Ponuja številne nastavitve, med drugim tudi možnost negative prompt, s katero lahko zagotovite, da nečesa na sliki ne bo.

Mage

Mage združuje več AI-modelov, med njimi Stable Diffusion, Openjourney, Analog, DreamShaper, Disney Pixar in številne druge. Z njim lahko ustvarjamo podobe za različne kontekste, hkrati pa ponuja številne nastavitve, s katerimi lahko podobo prilagodimo individualnim potrebam.

O orodjih umetne inteligence bo govora tudi na dogodku AI-SPIRACIJA, ki bo 20. septembra 2023. 

 

ai

Intervju

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Madea Mojca Majhen
13. 04. 2024

Konferenco medijskih trendov SEMPL pod okrilljem Media Poola že drugo leto zapored…

»Zame so edini pravi dogodki še vedno tisti, kjer si ljudje stisnejo roko in si pogledajo v oči brez vmesnika, kot je računalniški zaslon,« pravi…

Naši avtorji