mm
Aktualno

TikTok Shop po novem tudi v ZDA

Ameriške blagovne znamke, trgovci in ustvarjalci lahko prodajajo izdelke in vsebine neposredno na aplikaciji TikTok, za lažjo uporabo pa se bodo lahko povezali s Shopifyjem in Salesforcem.

TikTok Shop je v ZDA začel delovati kot na tretjem trgu prejšnji teden, kmalu po Kitajski in Veliki Britaniji. Njihov korak v segment e-trgovine je povsem logičen, saj so na koncu prvega četrtletja sporočili, da je TikTok postal najljubša platforma za skoraj 5 milijonov blagovnih znamk. Po ameriškem si želijo osvojiti tudi druge trge, a prav ta je za kitajsko družbeno omrežje predstavljal enega trših orehov.

Zavihek Shop na priljubljeni aplikaciji dodaja element e-trgovine in tako dodatnim 150 milijonom ameriškim uporabnikom omogoča iskanje in nakupovanje izdelkov neposredno v aplikaciji. E-trgovina pa ne prinaša le možnosti nakupov izdelkov, temveč tudi nakup plačljive vsebine in plačljive prenose v živo, ki pridejo neposredno v nabiralnik uporabnikov.

Zavihek Shop podjetjem prav tako omogoča platformo za prikaz celotnega nabora izdelkov, uporabniki TikToka pa si lahko ogledajo tudi priporočila in upravljajo naročila znotraj enega zavihka.

Ob zagonu funkcije so na TikToku uvedli TikTok Shop Seller Center za podporo podjetjem. Ločena aplikacija vključuje orodja, ki trgovcem omogočajo neposredno povezavo z drugih platform za e-trgovino ali bazo strank, kot sta Shopify in Salesforce.

mmmm

Intervju

draksler6
23. 09. 2023

Z Gregorjem Drakslerjem, ki sodi med najbolj izkušene direktorje marketinga na področju…

Vedno se srečujemo z izzivom, ali naj bo oglasno sporočilo bolj kreativno ali strogo prodajno, toda na koncu moramo doseči določene številke, kar je…

Primož Zupan
16. 09. 2023

V založbi Rokus Klett so predstavili novost na našem trgu – tečaje programiranja Coders…

Zaradi nenehne digitalizacije na vseh ravneh in področjih življenja postajajo tovrstna znanja, torej digitalne veščine, pomemben del našega vsakdana…

Božidar Abramović
09. 09. 2023

V okviru konference medijskih trendov SEMPL, ki se v Portorož vrača 19. in 20. oktobra…

Medijska ali katera koli druga komunikacijska agencija, ki ne bo sprejela sprememb, ki jih prinašajo orodja umetne inteligence, ne bo kos izzivom…

Naši avtorji