gasilci
Aktualno

Tekmovanje nepogrešljivih

Na Planetu TV te dni lahko spremljate oddajo Gasilci, kjer se bodo pomerila prostovoljna gasilska društva. Avtorji oddaje poudarjajo tudi njeno dobrodelno noto.

Oddajo Gasilci pripravljajo v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije, njen namen pa je predstaviti nepogrešljivo dejavnost prostovoljnih gasilskih društev, njihovo usposobljenost, vrhunsko pripravljenost in izjemno požrtvovalnost. Pri Planet TV poudarjajo, da so gasilci »pravi slovenski junaki«, ki venomer priskočijo na pomoč ne le pri požarih, ampak tudi prometnih nesrečah, vremenskih ujmah, nenazadnje tudi pri reševanju štirinožnih ljubljenčkov z dreves. A kljub njihovemu nepogrešljivemu delu se soočajo s pomanjkanjem sredstev.

»V oddaji skušamo opozoriti tudi na to in ne nazadnje je tudi glavna nagrada pravzaprav donacija zmagovalnemu gasilskemu društvu. Velko pozornosti je namenjene tudi preventivnim ukrepom za varnost ljudi, projekt pa spremlja tudi dobrodelna nota, saj s pomočjo gledalcem zbiramo sredstva za Ustanovo za pomoč družinam ponesrečenih gasilcev Metoda Rotarja,« pojasnjujejo.

Med ženskimi ekipami bomo v velikem gasilskem izzivu videli PGD Leskovec in PGD Predoslje, na poligonu pa se bodo pomerile tudi ekipe z moškimi člani PGD Leskovec, PGD Dragatuš, PGD Jarenina, PGD Šentjur in PGD Golo. V vsaki oddaji se bosta dve ekipi na velikem poligonu soočili z ognjem, vodo, višino, peklensko vročino in drugimi ekstremnimi okoliščinami. Zmagovalno prostovoljno gasilsko društvo bo na koncu poleg častnega pokala prejelo tudi donacijo v višini 30 tisoč evrov.
Oddaja Gasilci je na Planetu vsak petek ob 20. uri.

Intervju

a1
24. 09. 2020

Po mnenju Matjaža Vračka, direktorja prodaje zasebnim uporabnikom v A1 Slovenija, se bo…

luka bajs
21. 09. 2020

Luka Bajs, kreativni direktor v agenciji Grey Ljubljana, ki je že drugič zapored prejel…

supernova rudnik
09. 09. 2020

Čez nekaj ur bodo predstavniki Supernove Group tudi uradno položili temeljni kamen, ki…

Naši avtorji