z
Aktualno

Perutnina Ptuj predstavlja Kurji čvek

Perutnina Ptuj po zgledu švicarskih rej nenehno izboljšuje svoje prakse. Tokrat so nadgradili aplikacijo z rešitvijo, ki združuje zanesljive in preverljive informacije z umetno inteligenco.

Sledljivo poreklo izdelkov in skrben nadzor postopka pridelave sta osrednji prioriteti podjetja, povedo pri Perutnini Ptuj. Do zdaj je javnost poznala aplikacijo Izvor, na kateri so se lahko prepričali o tem, da prihaja pakirano meso Natur Premium iz rok domačih kmetov in ni prepotovalo na tisoče kilometrov, sedaj pa so aplikacijo s pomočjo podjetja OriginTrail preimenovali in nadgradili v »Kurji čvek«, ki je tako postal veliko bolj privlačna in zanimiva alternativa. 

Kurji čvek in umetna inteligenca

Kurji čvek prinaša rešitev, ki združuje zanesljive in preverljive informacije z umetno inteligenco. Kupcem pomaga izvedeti več o tem, kaj kupujejo, in sprejemati boljše odločitve. S preprostim skeniranjem QR kode na pakiranem piščančjem mesu Natur Premium, lahko potrošniki preverijo izvor mesa, poleg tega pa klepetalnemu robotu, ki temelji na UI, zastavijo tudi lastna vprašanja in na interaktiven način pridobijo odgovore nanje. Na voljo so jim tudi različni in zanimivi predlogi receptov za popestritev jedilnika.

Perutnina Ptuj nenehno izboljšuje svoje prakse

Perutnina Ptuj sledi zgledu švicarskih rej in nenehno izboljšuje svoje prakse, da rejno okolje čim bolj približajo naravnemu okolju piščancev. Od leta 2015 zagotovlja višjo kakovost svojega piščančjega mesa Natur Premium tudi z uvedbo certificirane Piščancem prijazne reje (PPR), rejci pa so hlevom dodali posebne terase, tako da je piščancem na voljo bivanje zunaj, z veliko več naravne svetlobe in prostora za gibanje na svežem zraku, kar je ključnega pomena za dobro počutje živali. Te terase so urejene z nadstreški in nasipi, ki živali ščitijo pred vremenskimi nevšečnostmi in preprečujejo dostop divjim pticam ter glodalcem, s čimer se zmanjšuje tveganje za prenos bolezni.

Brigita Selinšek, vodja blagovne znamke, poudarja pomen naravne svetlobe, gibanja in kakovostnega nastilja: »Pristop smo že pred 10 leti prevzeli po zgledu švicarskih rej, vsa ta leta pa ga pri naših rejcih skrbno spremljamo in nadgrajujemo. Z veliko naravne svetlobe, več gibanja po zaščitenih terasah in s kakovostnim nastiljem posnemamo okolje piščancev in kokoši s kmečkih dvorišč«.

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji