citypark polnilnice
Aktualno

Nove polnilnice za električna vozila v Cityparku: »Prihodnost bo zelena«

V ljubljanskem nakupovalnem središču Citypark so danes v partnerstvu z Elektrom Ljubljana odprli deset novih polnilnic za električna vozila. S tem so naredili še en korak naprej k svoji zavezi – bolj zelenemu poslovanju.

Toni Pugelj, direktor SES Slovenija, je povedal, da so pred osmimi leti kot eni od prvih odprli prve polnilnice za e-vozila v Cityparku, odtlej pa so to prakso razširili po vseh SES-ovih nakupovalnih središčih v Sloveniji. »Zavedamo se, da bo prihodnost zelena in da bo vse večji delež slovenskih voznikov prisegal na električna vozila. Tudi sami želimo v prihodnjih letih krojiti brezogljično prihodnost in čisto okolje za prihodnje generacije,« je med drugim povedal na novinarski konferenci ob odprtju polnilnic.

Da je elektrifikacija prometa trend, ki se bo še nadaljeval, je prepričan tudi mag. Andrej Ribič, predsednik uprave Elektra Ljubljana. »Za ogljično nevtralnost do leta 2050 bo potrebno elektrificirati praktično ves osebni promet. Zato bomo morali postaviti še veliko polnilnic, tako SES kot mi, in zadovoljni smo, da smo s tem projektom vzpostavili model sodelovanja, ki ga bomo uporabljali tudi v prihodnje,« pravi.

Z novostjo, ki so jo predstavili, je zadovoljen tudi Andrej Ropret, center manager Cityparka, ki je izpostavil, da so njihovi obiskovalci zelo okoljsko ozaveščeni in se zavedajo pomembnosti učinkovite rabe energije.

citypark polnilnice

Naslovnica 477

Naroči se na MM in prihrani do 30%!

Intervju

petra grosman
06. 03. 2021

Petra Grosman je že deset let ena od najpomembnejših članic ekipe, ki organizira svetovni…

Ko spremljaš to uspešno zgodbo od samih začetkov, ko si priča dejstvu, da je mogoče iz neprepoznavnega športa narediti privlačen šport s trumo…

lesnina
03. 03. 2021

Po mnenju številnih sta Lesnina in Futura DDB v teh dneh predstavili resnega tekmeca za…

Nastopajoči so absolutno dodana vrednost tega oglasa. Še zdaj ne morem verjeti, da smo imeli takšno srečo.

MITO MIHELIC
27. 02. 2021

Oblikovalski strateg Mito Mihelič se pri svojem delu v največji meri posveča razumevanju…

»Ni vam treba biti oblikovalec, da v podjetje uvajate design thinking; morda celo bolje, če niste. Oblikovalci so najslabši možni design thinkerji,…

Naši avtorji