hitrice25
Aktualno

MM HITRICE

Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Vsako nedeljo vas bo v vašem e-poštnem predalu čakal pregled aktualnih novičk, ki si jih boste lahko prebrali »na hitr’co« ob jutranji kavi in s tem dodali piko na i iztekajočemu tednu ter se ustrezno informativno opremljeni podali v nov delovni teden.

10. nagrade Websi: Naj agencija je DROM, naj naročnik pa Atlantic Grupa

Generalni spletni prvak je na jubilejni 10. podelitvi nagrad WEBSI Spletni prvaki postala oglaševalska akcija »TO NI Planica«, ki so jo za Ljubljanske mlekarne zasnovali Internavti. Strokovna žirija pod vodstvom Ane Praprotnik, direktorice marketinga v podjetju Sava Turizem, je med 170 prijavljenimi projekti podelila 31 nagrad, med njimi tudi Marketing magazinu – skupaj z digitalno agencijo Enki smo prejeli nagrado za 3. mesto v kategoriji medijev.

websi

BTC ozelenil tri avtobusne nadstrešnice

Pomemben del poslanstva podjetja BTC je zavezanost trajnostnemu razvoju in ohranjanju zelenih površin, zato so se pridružili trajnostnemu projektu »Ozelenimo nadstrešnice«, ki ga izvaja Mestna občina Ljubljana v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Predstavniki Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani so tako pred dnevi ozelenili tri nadstrešnice na avtobusnih postajališčih LPP na območju BTC Cityja Ljubljana.

btc bus

62 podjetij in organizacij prejelo pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec

Vse več podjetij in organizacij posveča posebno skrb izboljšanju delovnega okolja in organizacijske klime za večje zadovoljstvo zaposlenih. V ta namen se odločajo za različne ukrepe, s katerimi krepijo družbeno odgovorno delovanje. Med njimi je tudi 62 podjetij in organizacij, ki so se lani in letos prijavili v postopek certificiranja za pridobitev pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. Nosilec projekta, Ekvilib Inštitut, jim je skupaj s partnerji na slovesni prireditvi v Laškem podelil omenjeni certifikat.

certifikat

Hofer z donacijo podprl čebelarje na invalidskih vozičkih

Ob 300. obletnici rojstva velikana slovenskega čebelarstva Petra Pavla Glavarja sta Čebelarska zveza Slovenije in Zveza paraplegikov Slovenije organizirali 77-kilometrski Glavarjev pohod, sredstva, zbrana v okviru pohoda, pa so namenili za podporo čebelarjem invalidom na invalidskih vozičkih. Projekt je z donacijo v višini 2.000 evrov podprlo tudi podjetje Hofer.

hofer cebele

September, svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni

September je od leta 2011 svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni in letos se je Pošta Slovenije pridružila skrbi za osebe z demenco in njihove svojce. V sodelovanju z Združenjem Spominčica – Alzheimer Slovenija so izvedli vrsto aktivnosti za ozaveščanje slovenske javnosti – med drugim so med gospodinjstva v večjih mestih razdelili letake o prepoznavanju demence in ustreznem pristopu do oseb z demenco, s plakati po poštah in drugimi komunikacijskimi aktivnostmi pa so širšo javnost opozorili na demenco, ki je še vedno močno stigmatizirana.

alzheimer

Primarkova nova trajnostna strategija

Irski modni trgovec Primark se zavezuje k bolj trajnostnemu poslovanju in predstavlja obsežen program novih zavez. Primark bo tako poskrbel, da bodo vsa oblačila izdelana iz recikliranih in bolj trajnostnih materialov, da bo oblikoval oblačila tako, da jih bo mogoče reciklirati, in okrepil njihovo obstojnost, da jih bo možno uporabljati dlje časa, da bo prepolovil ogljične izpuste v celotni vrednostni verigi in si prizadeval za kakovost življenja vseh delavcev v dobavni verigi.

prim

Supernova z novo parkirno hišo

Supernova je odprla sodobno in prostorno parkirno hišo za udobnejši dostop do nakupovalnega centra na Rudniku. »Odprtje nove parkirne hiše dokazuje, da dela na 70 milijonov evrov vrednem projektu širitve nakupovalnega središča Supernova Ljubljana Rudnik potekajo po načrtih. Nova parkirna hiša se nahaja blizu izvoza z avtoceste in nudi pokrito parkirišče in pokrit dostop do trgovin. Hkrati je to odlično izhodišče za enostaven in hiter dostop do centra z javnim prevozom,« pravijo v Supernovi.

parkhisa

Razstava plakatov ob 200-letnici Narodnega muzeja Slovenije

Pretekli teden so na Jakopičevem sprehajališču v ljubljanskem Tivoliju odprli razstavo plakatov ob 200-letnici Narodnega muzeja Slovenije. Slikovno gradivo odseva poslanstvo osrednjega nacionalnega muzeja: varovanje, vrednotenje, raziskovanje, interpretiranje in razstavljanje ter promocijo bogate kulturne dediščine Slovenije.

muzej

Dogodki gostujočih kuharjev se vračajo

Letošnja jesen bo v Portorožu kulinarično obarvana. V restavracijo Sophia hotela Kempinski Palace Portorož se vračajo tradicionalni jesenski dogodki gostujočih kuharjev oz.«Kempinski Culinary Tour«. Gre za serijo kulinaričnih večerov, v sklopu katerih vajeti restavracije Sophia prevzame gostujoči kuhar. 1. in 2. oktobra 2021 bosta to chef Reto in izvršni kuhar Matthias Schmidberger iz švicarske restavracije z dvema Michelinovima zvezdicama Cà d'Oro, 15. in 16. oktobra 2021 pa chef Sebastian Walter iz Kempinski Hotela Berchtesgaden.

guestchef

Za osem ur spanca 1.000 evrov

V Studiu Moderna že tretje leto zapored z razpisom iščejo Dormeo® spalca, ki bo skupaj z njimi opozarjal na pomen kakovostnega spanja. Gre za najmanj stresno delovno mesto, na katerem izbranemu posamezniku za osem ur spanja ponujajo 1.000 evrov neto plačila. Glede na izjemen interes v prejšnjih letih, ko se je na razpis odzvalo več kot 15 tisoč ljudi, tudi tokrat pričakujejo rekordno število prijav, ki jih sprejemajo na tej povezavi do 26. septembra 2021.

dormeo2

Uroš Slak z novo nedeljsko pogovorno oddajo Ena na Ena

»Iskreno, intimno, na trenutke provokativno, predvsem pa sveže in drugačno,« so obljube nove nedeljske pogovorne oddaje Ena na Ena, ki 3. oktobra 2021 prihaja na POP TV. Voditelj Uroš Slak bo vsako nedeljo ob 13. uri v poglobljenem pogovoru gostil znano osebnost z različnih družbenih področij in razkril zgodbe, ki bodo gledalcem odstirale do zdaj nepoznane plati gosta.

slak

Na Planet prihaja šov The Real Housewives Slovenija: Vražje dame

Format oddaj The Real Housewives prihaja tudi v Slovenijo, natančneje na Planet, v oddajah pa bodo gledalke in gledalci dobili vpogled v življenje šestih samostojnih, temperamentnih in prepoznavnih Slovenk: Andreje Medvedič, Carmen Osovnikar, Gordane Grandošek Whiddon, Nike Čukur, Pike Zrim in Špele Kastelic.

vrazje

Cinestar Action&Thriller prinaša še več akcije na Cas medio

Od 1. septembra 2021 je v merjenju AGB Nielsena tudi program z najboljšim izborom akcijskih filmov in trilerjev – Cinestar Action&Thriller. Na njem bodo gledalci lahko uživali v odličnih filmih in s strani kritikov priznanih serij.

casmedia

484

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

moynihan
09. 10. 2021

Med številnimi uglednimi mednarodnimi govorci na festivalu kreativnosti Zlati boben bo…

Neuspeh se pogosto stigmatizira in redko slavi kot učna izkušnja. Posledično mnogi odrasli in otroci nimajo zdravega odnosa do neuspeha ali tveganja.

roman
08. 10. 2021

Ob tridesetletnici delovanja agencije Votan komunikacije smo se pogovarjali z njenim…

Filozofije, ki stoji že 30 let, tako kot ne menjaš konja, ki zmaguje, ne gre spreminjati. Pri nas je na prvem mestu kultura, tako v medčloveških kot…

škrabec 2
06. 10. 2021

»Če bi v Evropi za 10 % povečali delež na novo zgrajenih hiš iz lesa, bi količino CO2…

Prepričani smo, da lahko preko paviljona predstavimo tip lesene gradnje, ki vsebuje vsa trajnostna načela, se zmore prilagajati še tako zahtevnim…

Naši avtorji