hn
Aktualno

Kako se blagovna znamka čim večkrat pojavi v medijih?

Pri podjetju Press Clipping smo se pozanimali, na kakšen način se blagovne znamke najpogosteje in najlažje pojavijo v medijskih objavah.

Press Clipping dostavlja informacije o izbranih ključnih besedah na vseh medijskih platformah (radio, televizija, spletni portali, blogi, forumi in družbena omrežja). Zanimalo nas je, na kakšen način se izbrane ključne besede njihovih naročnikov najpogosteje znajdejo v različnih medijih.

Izvedba oglaševalske akcije

Blagovna znamka izvede oglaševalsko akcijo, ki zajema oglaševanje v različnih medijih, kot so televizija, radio, tiskane publikacije in spletni mediji. Oglaševanje vključuje različne pristope, kot so prikazovanje oglasov, vključevanje vsebin sponzorstva ali partnerstev z vplivneži.

Sodelovanje z mediji

Blagovna znamka vzpostavi odnose z novinarji in drugimi medijskimi strokovnjaki, ki pomagajo pri promociji blagovne znamke. V ta namen blagovna znamka vzpostavi stik z novinarji preko medijskih dogodkov, sporočil za javnost ali sponzoriranja dogodkov.

Ustvarjanje kakovostne in zanimive vsebine

Ustvarjanje kakovostne vsebine, ki je zanimiva za javnost, novinarje in medije. Vključuje objavljanje blogov, člankov, izdajanje publikacij in drugih vrst vsebine, ki so v skladu z blagovno znamko in njenimi vrednotami.

Upravljanje družbenih omrežij

Bolj premišljeno kot podjetje opravlja svoje družbene medije, večjo prisotnost v medijih dosega. Sem sodi tudi sodelovanje z vplivneži in ustvarjanje vsebine, ki se širi po spletu, blagovni znamki pomaga do širše javnosti.

Spremljanje in analiziranje medijskih objav

Za podjetje je pomembno, da spremlja in analizira svoje ter konkurenčne medijske objave. Tako dobi pregled nad medijskim dogajanjem ter prilagodi poslovne in marketinške strategije, da bi doseglo čim večjo pozornost v javnosti.

Izboljšanje izdelkov in storitev

Podjetje mora neprestano skrbeti za izboljševanje kakovosti izdelkov in storitev. To pomaga pri ustvarjanju pozitivne prepoznavnosti in ustvarjanju pozitivnih izkušenj za kupce, kar vodi v večjo medijsko prisotnost.

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji