the network
Aktualno

»Alternativna« agencijska mreža & The Network prisotna tudi v Evropi

Mrežo neodvisnih agencij z vsega sveta je ustanovil Per Pedersen, nekdanji globalni kreativni direktor agencijske mreže Grey.

Posebnost mreže & The Network je, da lastniki mreže niso mednarodne korporacije, temveč neodvisne agencije. Po besedah Pera Pedersena gre za alternativni poslovni model, ki temelji na mednarodnem sodelovanju in delitvi dobička. Tovrsten pristop po njegovih besedah dovoljuje novi agencijski mreži, da se znebi večine »tradicionalnih« pomanjkljivosti običajnih agencij z avenije Madison. »Nismo v lasti denarja, ampak v lasti agencij. To pomeni, da agencije ostajajo resnično neodvisne in osredotočene na kreativnost. Nimamo prestižnih pisarn, direktorjev z velikimi plačami in obsesivnega nadzora. Raje smo vsi obsedeni z odličnimi idejami,« pojasnjuje Pedersen.

Kot naslednjo posebnost mreže poudarja, da ta sestoji iz »skrbno izbranih kreativcev«, ki delujejo izven oglaševanja. Med njimi so ustvarjalci zabavnih vsebin, sodelovanja z glasbeniki, izkustvenega marketinga in trajnostnega razvoja, digitalnih produktov ter tehnoloških inovacij. »Svojim naročnikom ponujamo storitve nove vrste agencij. Ta ima dostop do kreativnega talenta, ki ustreza novim izzivom marketingašev in direktorjev marketinga, brez odvečnih plasti in kompleksnosti,« je povedal Pedersen.

Ustanovitvenih agencij je 16, to so Herezie (Pariz), SMALL in The Sway Effect (New York), Founders (Miami Mexico City, Buenos Airesu in Kingston), Libre (Panama), Amsterdam Berlin (Amsterdam in Berlin), Rehab in Freeturn (London), Worth Your While (Kopenhagen), White Rabbit (Budimpešta), Ostrich Co (Toronto), Mr+Positive (Tokioin Seul). Pridružene agencije so Marvin Los Angeles), _2045 (Barcelona), Shelly Beach

Motorcycle Club (Sydney), Farm (Stockholmu in Helsinki). Skupaj mreža šteje več kot 400 kreativcev iz 35-ih držav.

Intervju

goričan
03. 12. 2020

Predsednik žirije tekmovanja Outstanding, ki nagrajuje presežke v zunanjem oglaševanju,…

katarina klemenc
28. 11. 2020

Z mag. Katarino Klemenc, direktorico korporativnega komuniciranja Novartisa v Sloveniji…

snapchat
16. 11. 2020

Tako trdi Samuel Bevan, mednarodni vodja za nove trge in poslovne rešitve pri Snapchatu,…

Naši avtorji