pioniri
Aktualno

Pioniri ob 10. obletnici s svežo identiteto

Pioniri, regionalna »rumena« kreativna agencija s poudarkom na digitalnih kreativnih rešitvah, je pred kratkim dopolnila deset let. V Sloveniji je ta večkrat nagrajena beograjska agencija pisarno odprla pred slabima dvema letoma.

Ob jubileju so osvežili svojo podobo, pri čemer so povedali, da so želeli osvežiti vizualno podobo, a pri tem ohraniti prepoznavno rumeno barvo. Agencija je tako predstavila novo smer ilustracij ter osvežila sekundarne barve in tipografijo. Izdelali so tudi poseben nabor unikatnih smeškov, izdelanih izključno iz pisave, ki jo uporabljajo. Prenovili so tudi spletno stran, vključno s slovensko podstranjo pioniri.si.

Agencija Pioniri je svojih prvih deset svečk dočakala kot pomembna in neodvisna kreativna agencija s približno 30 zaposlenimi v treh pisarnah (v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu). Največji del prihodkov agencije predstavljajo storitve, vezane na družbena omrežja, digitalni marketing in oglaševanje. Poznani so tudi po izvirni spletni produkciji, v zadnjih letih pa je vse več pionirskih projektov povezanih z razvojem blagovnih znamk in identitete podjetij, pa tudi 360-stopinjskih »tradicionalnih« oglaševalskih akcij.

pioniri1

pioniri2

»Kot nekdo, ki nosi in živi pionirski slogan 'Danes je smiselno biti le prvi', že več kot 10 let poskušam ta položaj upravičiti z inovativnim pristopom, sledenjem in uveljavljanjem trendov, kot tudi s proaktivnim razvojem celotne industrije,« je ob tej priložnosti povedal direktor Ivan Živković. Pioniri imajo poleg številnih projektov za naročnike že tradicionalno tudi dva lastna projekta letno – raziskavo trga State of Social in ob koncu vsakega leta portal Trends, ki skuša kot prvi za različne panoge prinašati nove, regionalne trende za prihajajoče leto. Slovenska pisarna se uveljavlja kot butična agencija za storitve predvsem na področjih družbenih omrežij ter digitalnega in vplivnostnega marketinga, za vse ostale storitve pa jo podpira regionalna ekipa. V duhu nove identitete so tudi slovenski Pioniri dobili novo obleko v izrazitih barvah.

pioniri4

pioniri3

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji