zt
Aktualno

Ko zaposleni postanejo glavni igralci v filmu

Zavarovalnica Triglav je predstavila tretji kratki film, ki sočasno služi kot predstavitev oddelka in oglas za delovno mesto. Komik Jan Kreuzer se tokrat v slogu Steva Irwina poda na »ekspedicijo« med Triglavove matematike.

Začeli so z zavarovalnim zastopnikom, nadaljevali z informatikom, letos pa je Zavarovalnica Triglav s sodelovanju z agencijo PM, poslovni mediji predstavila še video z matematiki, ki v zavarovalnici opravljajo poklice aktuarja, analitika, arhitekta aplikativnih rešitev in podatkovnega znanstvenika. Kot pravijo v zavarovalnici, so po eni strani želeli službo matematika gledalcem približati na izviren in svež, šaljiv način, ki bi jih pritegnil k ogledu videa, po drugi strani pa predstaviti bistvene značilnosti poklica in delovnega tima.

Zaposleni sodelovali tudi pri pripravi scenarija

Stand-up komik Jan Kreuzer tako z »obiskom« v Triglavu s svoje perspektive v slogu oddaj Steva Irwina (pokojnega zoologa in naravoslovca, znanega tudi po vzdevku Lovec na krokodile) predstavi delo in delovne sredine, širino možnosti zaposlitve matematikov v Triglavu oziroma razvoja kariere, ki jo zavarovalnica nudi tovrstnim profilom. Da bi bil video čim bolj avtentičen in bi nagovoril ciljno občinstvo, so tudi pri pripravi scenarija za video sodelovali sodelavci, ki to delo dejansko opravljajo, nato pa so poleg stand-up komika postali še glavni igralci.

»Glavna hipoteza je bila, da tovrstni strokovnjaki najverjetneje ne vedo, kaj vse lahko počnejo v podjetju, kot je zavarovalnica. Poleg tega zaposlitev v zavarovalništvu še vedno velja za razmeroma »tradicionalno« zaposlitev, saj se profil poklica, ki ga v videu naslavljamo, danes v precejšnji meri odloča za »projektne zaposlitve«, zaposlitev v IT-sektorju, start-upih ipd., zato smo želeli to »tradicionalno zaposlitev« predstaviti na drugačen način,« so povedali.

»Kolikšna je verjetnost, da mu pajek odpelje avtomobil?«

V videu je veliko govora o napovedovanju oziroma verjetnosti nekega dogodka, med drugim tudi o padavinah in dejstvu, da Kreuzerju mestno redarstvo odpelje (napačno parkiran) avtomobil. Zato nas je zanimalo, ali se matematiki dejansko ves čas pogovarjajo o verjetnosti za določen dogodek. »Raznolike zapletene matematične in aktuarske postopke je zelo težko predstaviti v kratkem videu. Ne gre toliko za to, da bi se naši matematiki »ves čas pogovarjali o verjetnosti za nek dogodek«, nedvomno pa so izračuni in projekcije, ki so rezultat dela aktuarjev, pomemben del zavarovalniške panoge, zato je bilo to posebej izpostavljeno. Aktuar je namreč na nek način zavarovalniški matematik, ki vrednoti finančne učinke tveganj in negotovosti, s preučevanjem preteklih škodnih dogodkov pa skuša predvideti prihodnje. Pri tem skrbi, da so zavarovanja dobičkonosna,« odgovarjajo.

Nepričakovano presenečenje na snemanju

Z vremenom pa je povezana tudi ena od anekdot s snemanja, ki je potekalo v letos še posebej muhastem aprilu. Čeprav je na snemanjih zaželeno, da nič ne ostane prepuščeno naključju, jim jo je pri videu z matematiki zagodlo prav vreme. »Večji del zgodbe se dogaja v notranjih prostorih, dva prizora pa zunaj. Medtem ko smo prvega posneli v vlažnem spomladanskem jutru, smo v popoldanskem času pri snemanju zadnjega prizora naleteli na težavo. Sredi aprila je namreč nepričakovano začelo snežiti. Zato smo morali nekoliko počakati, da je narava naredila svoje in se povrnila v pomladno kuliso. Ob tem pa smo imeli srečo, da se je to zgodilo razmeroma hitro.«

Misija: razbijanje predsodkov o delu v zavarovalnici

Povod za serijo videov so ugotovitve raziskave o percepciji zavarovalniških poklicev med mladimi. Te so pokazale, da je zanje delo v zavarovalnici preveč monotono, ne dovolj dinamično in privlačno delovno okolje. V zavarovalnici so se zato odločili za nekoliko drugačen pristop. Nastala je serija »kadrovskih« videov, v katerih razbijajo predsodke in zmotne predstave o nekaterih poklicih v zavarovalnici. »Osredotočili smo se na tiste profile, po katerih imamo večje kadrovske potrebe in jih je trenutno tudi težje (pri)dobiti na trgu dela,« še pojasnjujejo v zavarovalnici.

481

Naroči se na MM in prihrani do 30%!

Intervju

pesek
31. 07. 2021

Filipa Peska je pot od prodajalca in »glasnega« mladeniča na družbenih omrežjih zanesla v…

bla
24. 07. 2021

Renata in Sandi Novak, partnerja tako zasebno kot tudi poslovno, sta se po letih…

bla
23. 07. 2021

Mlada mariborska podjetnica Iva Rat je pred štirimi leti za božične praznike prijateljem…

Menim, da je naš trg ves svet. Povsod so posamezniki, ki jih je potrebno opomniti na to, kako čudoviti so. Da se sprejmejo v raznolikosti, ki nam je…

Naši avtorji