vinakoper1
Aktualno

Inovativna darila by Vinakoper: To je prava esenca Istre!

Resda o poslovnih darilih največ besede teče ob izteku leta, ko se podjetja osredotočijo na novoletna poslovna darila. A dejansko imamo potrebo po zanimivih, drugačnih poslovnih darilih med celotnim letom.

Še več, marsikakšno poslovno darilo je lahko tudi odličen izbor za osebno obdarovanje. Takšna so tudi darila Vinakoper, ki svoja vrhunska vina prepletajo z drugimi dobrotami Istre. Letos so pri snovanju daril prvič posegli na povsem novo polje in razvili inovativno darilo Esenca Istre. Z razlogom jo podpišejo z edinstvenostjo, sodobnostjo in avtentičnostjo.

Zgodba Esence Istre izhaja iz osnovne identitete podjetja Vinakoper in Istre. Potrpežljivost, vztrajnost, zanesljivost, izjemnost okusov in doživetja ob okušanju, pristnost – to so vrednote, ki prežemajo Vinakoper in istrske vinarje. In to so vrednote, ki jih cenimo tudi v poslovnem svetu ter jih želimo s sporočilnostjo darila prenesti tudi svojemu poslovnemu partnerju, kajne?

esenca istre

Piko na i paketu Esenca Istre dodaja dizajn embalaže, ki so ga zasnovali v oblikovalskem studiu v Italiji.

esenca istre2

Čez sveže razrezan paneton dobro razpršite Esenco Istre in počakajte nekaj trenutkov, da se muškatne arome in okusi povežejo s sladico, svetujejo v Vinakoper.

esenca istre3

Esenca Istre je kombinacija tradicionalnega panetona in likerskega rumenega muškata.

Te vrednote usmerjajo tudi proizvodne procese Vinakoper, z njimi pa se poistoveti tudi širši svet gastronomije. »Z Esenco Istre smo na ogled postavili tudi esenco nas samih in okolja, v katerem živimo. Pobrskali smo po tradiciji, avtentičnosti naše Istre, upoštevali pa smo tudi trenutek časa, v katerem z izdelkom prihajamo na trg. Bistveno se nam je zdelo izpostaviti tudi naš svež zalet, ki ga čutimo v marketingu, torej biti sodobni narekovalci trendov, trendsetterji, ki nagovarjajo mlajše generacije,« je pojasnil Borut Fakin, direktor Vinakoper, in dodal: »Zato ni čudno, da nas je ideja hitro pripeljala do prepletanja sveta mode oziroma življenjskega sloga in gastronomskih užitkov.« Nastala je kombinacija, vinsko-kulinarična zgodba o tradiciji, potrpežljivosti, natančnosti, izpopolnjenosti in – užitku v brezmejnih, skladnih okusih.

vinakoper fakin

Kot pravi Borut Fakin, direktor Vinakoper, so z Esenco Istre izpostavili tudi svoj sveži zalet, ki ga čutijo v marketingu, saj si želijo biti narekovalci trendov, ki nagovarjajo tudi mlajše generacije.

Esenca Istre je kombinacija tradicionalnega panetona in likerskega rumenega muškata. »V Istrskih vinogradih nam narava le v najboljših letnikih podari intenzivno zlate, skoraj jantarne jagode rumenega muškata, katere še dodatno posušimo in iz njih iztisnemo kapljice nektarja,« pojasnjuje glavni enolog Boštjan Zidar. »Tega, skozi leta skrbnega kletarjenja, predelamo v likersko vino, ki smo ga poimenovali Esenca Istre. Ker je tako posebno, da ga je vredno uživati po kapljicah, smo ga napolnili v povsem drugačno embalažo.« Esenca Istre tako vino ponuja v edinstveni embalaži – elegantni parfumski steklenički z razpršilcem, ki nam že sama sporoča visoko vrednost in ekskluzivnost izdelka. To pa dodatno še podkrepi napis »limited edition«. Esenca Istre je namreč zasnovana v omejenih količinah in bo naprodaj le v prednovoletnem času.

Ekskluzivnost dostopnosti v prednovoletnem času je povsem logična, saj je paneton praznična sladica. Tako kot likersko vino Esence odraža enake vrednote. Tudi paneton namreč tradicionalno nastaja počasi, vztrajno, potrpežljivo in z izredno skrbnostjo, po postopku, ki traja kar 72 ur. In tudi paneton je na področju Istre, pod vplivom italijanske tradicije, prisoten že vse od 15. stoletja. Ima nostalgično, simbolično vrednost in močne čustvene konotacije, ki nas vračajo v mladost. No, tudi pri panetonu, ki ga je za Vinakoper izdelal priznani tržaški slaščičar, ni šlo brez inovacij Vinakoper. Klasično kandirano sadje, ki ga običajno najdemo v panetonu, so zamenjali z rozinami, ki so jih 12 ur namakali v žlahtnem, sladkem muškatu.

Piko na i paketu Esenca Istre dodaja dizajn embalaže, ki so ga zasnovali v oblikovalskem studiu v Italiji. Sledi preprostosti in elegantnosti, izčiščenemu dizajnu, ki vabi v odkrivanje notranjosti.

Esenca Istre je tako resda »zvezda« letošnje ponudbe daril Vinakoper, a niti najmanj ni edina, ki bo pritegnila pozornost. V Vinakoper so za poslovno in splošno javnost pripravili poseben katalog daril, razporejenih v 3 vrednostne razrede zanimivih poimenovanj: KÉ BON, MAGÁRI in ALTROKÉ. Odkrijte, kaj se skriva za temi tradicionalnimi istrskimi imeni – v Vinakoper vam bodo z veseljem poslali omenjeni katalog ali pa po njem pobrskajte na www.vinakoper.si.

Širok izbor daril z možnostjo distribucije

Ponujajo širok izbor daril v zneskih od 7 do 150 evrov, kombinacije daril pa so sicer oblikovane, a tudi odprte za personalizacijo in prilagoditve po želji. Pri slednjem so možnosti izbora praktično neomejene, saj vina lahko kombinirate s pestrim izborom istrskih dobrot – od olja, tartufov, šalše, pancete in pršuta do soli, čokolade in še marsičesa. Na voljo so tudi privlačni izdelki ponudbe vinskega pribora, od kozarcev do hladilnih posod.

vinakoper

V Vinakoper nudijo tudi celotno storitev priprave daril, od personaliziranja z logotipom oziroma sporočilom do pakiranja in distribucije. Na voljo so tudi za posvet in usmeritve, tako po telefonu kot tudi osebno v obogatenem in prenovljenem vinskem butiku Hiša Refoška v Kopru.

Napotki za uživanje v Esenci Istre

Čez sveže razrezan paneton dobro razpršite Esenco Istre in počakajte nekaj trenutkov, da se prekrasne muškatne arome in okusi povežejo s sladico. Če vam v steklenički ostane še kaj vina, ga preprosto natočite v kozarec in užitek v tej čudoviti kombinaciji še okrepite.

In ne pozabite na bistvo: edinstvene trenutke najbolje uživamo v edinstveni družbi!

Intervju

maja golob
15. 01. 2021

Maja Golob je soustanoviteljica marketinške agencije Spago, katere poslanstvo je, da…

dobroje
13. 01. 2021

Prodajne police trgovin z živili se šibijo pod različnimi izdelki in za potrošnike, ki se…

Snovalci blagovne znamke Dobroje so si za svoj cilj zastavili, da bodo z lastno dostavo zaposlenim na delovnem mestu ali pa doma omogočili celovit in…

alenka kesar
04. 01. 2021

Alenka Kesar je javnosti znana kot nekdanja voditeljica oddaje Vizita, po slovesu od…

Naši avtorji