cer
Opaženo

Raziskovanje Cerkna z novo izobraževalno igro

V Cerknem je zaživela nova izobraževalna igra Termalko na misiji: Zeleni svet, ki jo je v sodelovanju z LTO Laufar Cerkno ustvarila agencija Escapebox, ki se ukvarja z razvojem igrificiranih rešitev.

Kratek opis akcije: Termalko ni le zaščitni znak dogodivščin in doživetij v Cerknem, ampak je lokalni »junak«, ki domačine in obiskovalce opozarja na pomen zelenega okolja, ravnanja z odpadki in naravnimi danostmi, ki nas obdajajo. Nova izobraževalna geolokacijska igra obiskovalce vseh starosti na igriv in izobraževalen način spozna z naravnimi, kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi Cerknega in ozavešča o pomembnosti ohranjanja zelenega okolja.

cer1

Mobilna aplikacija z izobraževalnimi igrami obiskovalce popelje čez sedem lokacij, ki se nahajajo na prvi geotermalni učni poti v Sloveniji. Gre za nelinearno geolokacijsko igro, ki jo igralci igrajo v poljubnem zaporedju. V aplikacijo vstopijo s QR-kodo ali tajnim geslom, ki jih najdejo na tablah posameznih lokacij.

Na vsaki lokaciji morajo obiskovalci odigrati izobraževalno igro (sestaviti sliko Termalka, rešiti kviz, spomin, sestaviti kamniti stolp, po spominu sestaviti masko laufarja, pobrati minerale iz jame in poiskati pet najznamenitejših predmetov Cerknega). Da misijo uspešno končajo, morajo rešiti šest nalog po celotnem območju Cerknega. Takrat jih preseneti še sedma igra z zadnjo nalogo.

cer2

Po uspešno opravljeni zeleni misiji, uporabnike povabijo še k raziskovanju drugih znamenitosti Cerknega. Igra, ki deluje v slovenskem ali angleškem jeziku, je primerna za družine, šole, aktivne raziskovalce oziroma vse, ki se na svežem zraku radi igrajo in naučijo česa novega.

cer3Predstavniki naročnika: Gregor Novaković, Minca Slakonja in Jasna Česnik

Direktor projekta v agenciji: Marko Maučec

Vodja projekta in tekstopiska: Nina Križaj

Načrtovanje aplikacije in mehanik: Blaž Pregelj

Izvedbeni oblikovalec: Jože Carli

Programer: Andrej Eržen

500

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

jure
02. 02. 2023

Ekipa MM-a 16. februarja organizira dogodek Dan vplivnostnega marketinga, na katerem bo…

omer
28. 01. 2023

Ömer Şengüler, turški strokovnjak za znamčenje, ki svetuje podjetjem po vsem svetu, je…

Prepričan sem, bo marketing v prihodnosti ustvarjal več človeških blagovnih znamk in da bo služil človeštvu bolj kot kdaj koli prej.

pučko
25. 01. 2023

Tekmovanje Outstanding, ki slavi presežke v zunanjem oglaševanju, je svoj vrhunec doseglo…

Ko se me dotakne, ko si ljubosumno želim, da bi to naredili mi, Internavti; ko kot profesionalec veš, da bi rad bil podpisan pod to.

Naši avtorji