escape kajznk
Opaženo

Opazili smo: Ko spoznavanje bogate zgodovine postane igrivo doživetje

Ekipa strokovnjakov za igriva turistična doživetja Escapebox je v sodelovanju s turizmom Kranjska Gora in Gornjesavskim muzejem Jesenice ustvarila Escape Room doživetje: Escape muzej v Kajžnkovi hiši v Ratečah.

Kot pravijo v podjetju Escapebox, kjer se ukvarjajo z razvojem unikatnih turističnih izobraževalnih iger, je digitalizacija turistične panoge v Slovenije v polnem razmahu (in vidna na skoraj vsakem koraku). Hkrati se zadnjih nekaj let vzporedno aktivno odvija še ena zanimiva zgodba, in sicer igrifikacija turističnih destinacij, muzejev in lokacij.

kajznk3

Escape muzej v Kajžnkovi hiši v Ratečah opisujejo kot novost na našem trgu in širše. »Gre za edinstven koncept igre pobega, ki poteka po celotnem muzeju in vanjo premišljeno vključi tudi muzejske eksponate in rekvizite ter zgodovinska dejstva, lokalne običaje in rateško izročilo,« pravijo v Escapeboxu. Dodajajo, da igrifikacija tako v marketingu kot edinstvenih turističnih doživetjih postaja izredno močna konkurenčna in vsebinska prednost različnih blagovnih znamk. »Razveseljuje dejstvo, da imamo ravno na domačih tleh kar nekaj predanih ekip, ki meje izobraževanja, predstavitev in prodaje uspešno križajo s psihologijo in estetiko iger.«

kajznk2

500

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

jure
02. 02. 2023

Ekipa MM-a 16. februarja organizira dogodek Dan vplivnostnega marketinga, na katerem bo…

omer
28. 01. 2023

Ömer Şengüler, turški strokovnjak za znamčenje, ki svetuje podjetjem po vsem svetu, je…

Prepričan sem, bo marketing v prihodnosti ustvarjal več človeških blagovnih znamk in da bo služil človeštvu bolj kot kdaj koli prej.

pučko
25. 01. 2023

Tekmovanje Outstanding, ki slavi presežke v zunanjem oglaševanju, je svoj vrhunec doseglo…

Ko se me dotakne, ko si ljubosumno želim, da bi to naredili mi, Internavti; ko kot profesionalec veš, da bi rad bil podpisan pod to.

Naši avtorji