Pirnar
Aktualno

Nemška nagrada za dizajn videu podjetja Pirnar

Podjetje Pirnar je za video, ki so ga z ekipo ustvarili za unikatna vhodna vrata VersusBronze, prejelo mednarodno nagrado German Design Award Winner v kategoriji »Excellent Communication Design«.

Pirnar je svetovni inovator vhodnih vrat in pergol z lastno razvojno ekipo, ki nenehno izboljšuje obstoječe in razvija nove tehnološke inovacije. Podjetje je redni prejemnik mednarodnih nagrad za oblikovanje in tehnološke inovacije, tokrat pa so nagrado prejeli za vrata VersusBronze.

Opišejo jih kot »edinstvena vhodna vrata, ki jih navdihuje umetnost in privlačnost nasprotij«. Zasnovala sta jih lastnik podjetja Roman Pirnar in vsestranski mednarodni umetnik Mik Simčič. »Rezultat je izjemen kos stavbnega pohištva, ki je hkrati umetniško delo. Elegantno črno steklo ponosno kljubuje mogočnemu odlitku iz brona. Navidezno nezdružljiva materiala v vsej svoji veličini ustvarjata neponovljiv unikat,« pravijo.

pirnar1

Claudia Lakner, vodja marketinga, pove, da je ideja za video nastala povsem spontano, saj so želeli ob predstavitvi na trgu poleg edinstvenega izdelka predstaviti tudi čarobnost in posebno energijo ustvarjanja in sodelovanja med Romanom in Mikom. »Hoteli smo pokazati dinamiko in povezanost navidezno nezdružljivih panog; obrti in umetnosti. Očitno nam je dobro uspelo, saj so kakovost prepoznali tudi v žiriji za podeljevanje nagrade German Design Award,« pojasnjuje.

Končni rezultat je delo predane in profesionalne ekipe. Medtem ko so kreativno zasnovo videa pripravili v Pirnarju, so jo pod pod budnim očesom umetniškega vodje Mihe Črtaliča in scenaristke Katarine Nikolov iz agencije Unibrand še izpilili, ekipa videoprodukcije Bas Production z vodjo Patrikom Šimencem in mladim režiserjem Martinom Drakslerjem, o katerem smo že pisali, pa je v le enem dnevu tudi vse posnela.

Nagrade za oblikovanje German Design Award že več desetletij podeljuje organizacija »German Design Council«, v ocenjevalni žiriji pa so bili strokovnjaki dvanajstih narodnosti s področij industrijskega in grafičnega oblikovanja, komunikacij, znanosti ter izobraževanja.

pirnar2

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji