j
Aktualno

Najbolj vroči trendi digitalnega marketinga 2023

Digitalni marketing se nenehno razvija in za podjetja je pomembno, da ostanejo na tekočem z najnovejšimi trendi, da ostanejo konkurenčna. Tukaj je nekaj vročih trendov digitalnega trženja, na katere morate biti pozorni v letu 2023.

Vplivnostno trženje: Vplivnostno trženje v zadnjih nekaj letih postaja vse bolj priljubljeno in naj bi postalo še bolj razširjeno v letu 2023. Podjetja bodo pri promociji svojih izdelkov in storitev vse pogosteje sodelovala z vplivneži na družbenih medijih.

Personalizacija: Personalizacija je že nekaj časa trend, vendar bo leta 2023 postala še pomembnejša. Pričakujte, da bo več podjetij uporabljalo podatke o strankah za ustvarjanje prilagojenih marketinških kampanj.

Klepetalni roboti in umetna inteligenca: Pričakuje se, da bo uporaba chatbotov in umetne inteligence v digitalnem trženju v letu 2023 še naprej naraščala. Te tehnologije lahko podjetjem pomagajo pri zagotavljanju 24/7 podpore strankam in avtomatizaciji določenih opravil.

Optimizacija glasovnega iskanja: Zaradi vse večje priljubljenosti glasovno vodenih naprav, kot sta Amazon Echo in Google Home, bodo morala podjetja leta 2023 optimizirati svojo vsebino za glasovno iskanje.

Video trženje: video vsebina bo še naprej ključni trend v digitalnem trženju v letu 2023. Podjetja bodo videoposnetke uporabljala za vse, od predstavitev izdelkov do kampanj v družabnih medijih.

Mikrotrenutki: Mikrotrenutki se nanašajo na primere, ko se stranke obrnejo na svoje naprave za takojšnje informacije ali pomoč. Leta 2023 bodo morala biti podjetja pripravljena odzvati se na te mikrotrenutke z ustrezno in pravočasno vsebino.

Interaktivna vsebina: Interaktivna vsebina, kot so kvizi, ankete in igre, bo leta 2023 postala bolj priljubljena, saj lahko podjetjem pomaga pritegniti svoje stranke in zbrati dragocene podatke.

Zgodbe družbenih medijev: Priljubljenost zgodb na družbenih medijih bo v letu 2023 še naprej naraščala. Podjetja bodo uporabljala zgodbe za povezovanje s svojim občinstvom na bolj priložnosten in pristen način.

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji