jm
Aktualno

Google izbral pet slovenskih agencij za premier partnerje 2023

Spletni velikan Google vsako leto najboljšim partnerjem podeli prestižen naziv, ki nosilcem omogoča, da svojim naročnikom nudijo ekskluzivne ugodnosti, ki jih druge agencije ne morejo.

Le 3 odstotki Googlovih poslovnih partnerjev v posamezni državi lahko enkrat letno pridobijo ta naziv. V Sloveniji so oznako Google Premier Partner za leto 2023 tako prejeli Httpool, Kokos Agency, Media Publikum, Nasvet.com in Pristop Media.

Pomembnost naziva

Program Google Partners je zasnovan za oglaševalske agencije in druge ponudnike storitev, ki upravljajo račune Google Ads v imenu drugih blagovnih znamk ali podjetij. Program je namenjen nudenju pomoči podjetjem z zagotavljanjem inovativnih orodij, virov in podpore, da so lahko njihove stranke uspešne in širijo svojo prisotnost v spletu. Google vsako leto v okviru programa izbere svoje t. i. premier partnerje, med katere se uvrstijo le 3 odstotki agencij iz vsake države. Trenutno ima Google skupaj le 3.064 premier partnerjev. Prav zaradi te ekskluzivnosti predstavlja naziv za vseh pet slovenskih agencij pomemben dosežek, ki dokazuje, da so njihovi zaposleni izjemni strokovnjaki, ki strankam zagotavljajo kakovostne storitve, saj izpolnjujejo visoke Googlove zahteve po strokovnosti in uspešnosti pri oglaševanju. Naziv je prav tako dokaz, da so te agencije izjemno uspešne pri upravljanju oglaševalskih akcij na Googlu.

Kokos Agency: strokovnost, obsežno znanje in veščine ter trdo delo

Iz Kokos Agency poročajo, da do tovrstnega dosežka ne pride čez noč, temveč je to rezultat izjemne strokovnosti, obsežnega znanja in veščin ter trdega dela. Pridobili so naziv »certificirani strokovnjaki za celovite rešitve digitalnega trženja« in sporočajo, da pod svojim okriljem združujejo strokovno podkovano in zelo uspešno ekipo, ki se ponaša z vrsto kvalifikacij in certifikatov. Kokos Agency ima osem imetnikov certifikatov Facebook Blueprint, ki potrjujejo njihovo znanje in izkušnje pri upravljanju oglaševalskih akcij na Facebooku. So tudi tretje podjetje v Sloveniji, ki je prejelo naziv DIMAQ-podjetje, evropsko potrdilo o digitalnem trženju, podeljeno podjetjem z več kot 90 odstotki zaposlenih, ki so opravili certifikacijo. Poleg tega je agencija član mednarodne zveze digitalnih agencij CEE Digital Alliance in Googlov partner s certifikati z več področij.

jm

Media Publikum: 18 zaposlenih se ukvarja izključno z digitalnimi projekti

Pri medijskem zakupniku Media Publikum so za MM povedali, da gre za resnično jagodni izbor agencij, saj le 3 odstotki najboljših digitalnih agencij v državi prejmejo to značko in z njo povezane ugodnosti, ki so jih deležni predvsem naročniki, torej oglaševalci. »Na Media Publikumu se trudimo, da nenehno bdimo nad svežim dotokom novih znanj in najboljših digitalnih praks. Odlikuje nas mnogo izkušenj z različnimi naročniki na vseh oglaševalskih sferah, ne samo digitalni.«

Blaž Klarič, direktor digitalnega oddelka agencije Media Publikum, pri tem poudarja: »Za vsako stvar, ki se je lotimo, želimo biti med najboljšimi. Osvojitev značke Google Premier Partner 2023 je potrditev tega, da smo na pravi poti. Z oglaševanjem na Googlu smo se začeli ukvarjati pred skoraj petnajstimi leti, danes pa se 18 naših sodelavcev vsak dan ukvarja izključno z digitalnimi projekti in tudi vnaprej bomo zavzeto delali za to, da postanemo še boljši.«

km

Nasvet.com: Zaradi tovrstnih nazivov se povpraševanje prej pretvori v posel

Digitalna agencija Nasvet.com, ki zagotavlja storitve in strokovno znanje s področij Google Adsov, Facebooka, Instagrama, You Tube oglaševanja in optimizacije spletnih strani, ima zadnji dve leti najvišji status Google Partner Premier 2023 – glavni partner leta 2023. »Zaradi teh nazivov ni večjega povpraševanja strank, je pa res, da se marsikatero povpraševanje prej pretvori v izveden posel, ker imamo zaradi številnih referenc in pridobljenih nazivov veliko večjo kredibilnost na trgu in posledično seveda tudi veliko večje zaupanje,« je za MM povedal mag. Radoš Skrt, eden od vodilnih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani in iskalni marketing v Sloveniji ter redni predavatelj na seminarjih in konferencah o spletnem marketingu.

Pristop Media s celovito podporo pri digitalizaciji procesov in poslovanja

»Naziv pomeni priznanje, da smo sposobni v kratkem času narediti velike preskoke. V štirih letih smo se iz klasične prelevili v napredno medijsko agencijo s polnim servisom, ki naročnikom ponuja storitve na najvišji ravni,« komentirajo iz agencije Prostop Media. Status Premier Partnerja vidijo zgolj kot enega od dokazov, da se znotraj Pristopovega vesolja že nekaj časa zavedajo pomena digitalizacije, znanja in razvoja sodobnih marketinško tehničnih rešitev, v kar pospešeno vlagajo zadnja leta. »Lahko ponosno povem tudi, da je skupina Pristop konec minulega leta postala partner Adobeja, in sicer za področje Adobe Experience Cloud. S takšnimi partnerstvi lahko skupina Pristop zagotavlja celovito podporo pri digitalizaciji procesov in poslovanja podjetjem tako na področju B2C kot B2B,« razloži direktorica Valerija Prevolšek.

Httpool intenizvno vlaga v razvoj Googlovih kompetenc na nivoju skupine in celotne regije

Zahvaljujoč strokovnim ekipam in izkušenim strokovnjakom v podjetju Httpool intenzivno vlagajo v razvoj Googlovih kompetenc na nivoju skupine in celotne regije. »Pomembno nam je, da naše ekipe na globalnem nivoju uspešno podpirajo najširši krog strank, od izvoznih podjetij in tistih, ki se ukvarjajo s spletno prodajo in maloprodajo, fintech-om, do lokalnih agencij. Naša zaveza k nadaljnji digitalni rasti izhaja iz našega znanja, storitev in izkušenj, ki so predstavljene tako našim strankam kot širši javnosti, kar zagotavlja, da lahko dosežemo pozitivne učinke v svetovnem merilu,« dodajo v podjetju, ki je preko sestrskega podjetja tudi uradni Googlov partner v Aziji.

c

Intervju

m
20. 07. 2024

Kakšni pivci kave smo Slovenci? Smo veliki ljubitelji kofeinskih napitkov ali ne? In…

z
20. 07. 2024

Vittoria Gambirasi je globalna marketinška strateginja z več kot dvajsetimi leti izkušenj…

z
20. 07. 2024

Ste vedeli, da dva priznana slovenska oblikovalca sodelujeta pri letnem izboru nagrad Red…

Naši avtorji