flora
Aktualno

Barcaffè s prvo povsem trajnostno kavo: od vsebine, poti in embalaže do prvega kavnega komposta

Nova Barcaffè Flora poudarja trajnost kot še nobena kava doslej. Gre za prvo popolnoma reciklabilno embalažo kave pri nas, prav tako je pridelana na plantažah, ki so vključene v Rainforest Alliance (ra.org).

Barcaffè predstavlja kavno mešanico Flora. Pridelana je na plantažah, ki so vključene v Rainforest Alliance (ra.org), pri čemer skrbno pazijo na omejenost pridelave kave, da se ta ne širi v tropski deževni gozd.

Poleg tega, da pridelava Barcaffè Flora dosega najstrožje etične in okoljske standarde, se lokalni kmetje v sklopu poglobljenega izobraževanja učijo trajnostnega ravnanja z naravnimi viri in pomena ohranjanja okolja za kakovost njihovega življenja. Pridelovalcem jamči pošten zaslužek, ohranja biodiverziteto tropskega deževnega gozda in ne ogroža avtohtonih prebivalcev.

»Z vsako skodelico kave Barcaffè Flora zato dejansko nazdravite tudi planetu in njegovi lepši prihodnosti. Ne nazadnje tudi spričo dejstva, da je ta pakirana v okolju prijazni foliji, ki ne vsebuje aluminija,« pravijo pri Barcaffè. Gre namreč za prvo popolnoma reciklabilno folijo, ki je že pripravljena za  recikliranje. Ker je tanka, se je ob pakiranju porabi znatno manj, kar še dodatno olajša njeno predelavo. Sicer pa okolju prijazne embalaže pri Barcaffè niso nobena novost, saj se že dolgo trudijo, da ne osvajajo le z izvrstnimi okusi,  temveč tudi s skrbjo do okolja in družbe. V folijo, ki temelji na obnovljivih virih, kot sta sladkorni trs in repično olje, so že dlje časa oblečene kave Barcaffè Single origin, Barcaffè BIO in Barcaffè Selection, zato je Barcaffè Flora le še en velik korak k lepši prihodnosti. Prav tako že nekaj časa uspešno izpolnjujejo tudi obljubo sajenja več tisočih dreves. Zavezujejo se k etičnim standardom – lokalnim pridelovalcem so zagotovljeni dobri delovni pogoji in pošten zaslužek. To sta tudi ena izmed ključnih razlogov, da se kava Barcaffè Flora lahko pohvali s prestižnim certifikatom Rainforest Alliance (ra.org).

flora

Barcaffè predstavlja prvi kavni kompost FLORISTA

Barcaffè Flora je znotraj platforme »Premakni se« te dni poskrbela za še eno presenečenje in trajnosten premik, ki inovativno sklene krog: od kavovca do skodelice ter do komposta in vse nazaj do tal. Ker je kavna usedlina dragocen vir hranilnih snovi za rastline in kot taka odlično sredstvo za kompostiranje in gnojenje, so predstavili tudi kavni kompost Florista. Unikatno, visokokakovostno organsko gnojilo in izboljševalec tal je izdelan na osnovi usedline kave Barcaffè Flora ter mešanice stabilnega, zrelega vermikomposta. Zamešan z mislijo na bolj zdravo okolje in spoštovanje naravnih principov blagodejno deluje na vse rastline, tako na sobne lončnice, vrtnine in drevesa kot tudi na grmovnice.

florista

»Barcaffè Flora je kava, na katero smo še posebej ponosni in v razvoj katere – tako kave kot embalaže –, je bilo vloženega veliko truda. Ideja kavnega komposta Florista, ki inovativno sklene trajnostno naravo kave Barcaffè Flora, si tako vsekakor zasluži pozornost tudi zahtevnejših potrošnikov – tako ljubiteljev kave kot tudi ljubiteljev rastlin,« ob predstavitvi novosti sporoča Jelena Milinković, vodja marketinga za razvoj kategorije in blagovne znamke Barcaffè.

Intervju

Melanja Korošec
27. 04. 2024

Na naslovnici MM-a #514 je Melanja Korošec, direktorica strateškega marketinga in…

»Zadovoljna stranka je za nas najboljši marketing in čeprav ji zelo verjetno ne bomo prodali še ene hiše, pa nas bo priporočila naprej,« pravi…

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Naši avtorji