posiljka kulture
Opaženo

Opazili smo: Pošiljka kulture v vašem poštnem nabiralniku

Muzeji in galerije mesta Ljubljane so predstavili praznično akcijo z družbeno odgovorno noto, ki so jo poimenovali: »Pošiljka kulture – ni priporočena, jo pa priporočajo«.

V času, ko so vrata kulturnih ustanov v Ljubljani zaprta že skoraj dva meseca, marsikdo pogreša kulturo, druženje, predstave, koncerte, muzeje in galerije. Pod okriljem Muzejev in galerij mesta Ljubljane so združili moči Mestni muzej Ljubljana, Mestna Galerija, Galerija Jakopič in Plečnikova hiša ter na posebnem spletnem mestu shop.mgml.si pripravili devet različnih paketov z izdelki lastne produkcije ter izdelki slovenskih in tujih ustvarjalcev. V njih so beležke, platnene vrečke, skodelice, razglednice z umetniškimi motivi, steklenica Muzejska voda, darilne vstopnice, monografije o zgodovini Ljubljane in arhitektu Jožetu Plečniku, letno članstvo v galeriji, za takojšnje kulturne užitke pa so dodali še pakete sveže pražene kave iz kavarne STOW, ki zaradi ukrepov prav tako ne more obratovati.

kultura3

»Fizični paket kulture«

»S skrbno pripravljeno vsebino paketov nagovarjamo različne okuse, zanimanja in življenjske sloge. Razveselili se jih bodo vsi strastni zgodovinarji, ljubitelji umetnosti in tisti, ki znajo uživati v kulturi. Z družbeno odgovorno akcijo smo učinkovito preusmerili komunikacijo in poleg spletnih vsebin, videoposnetkov razstav, pogovorov s kustosi in fotografij iz svojih zbirk uporabnikom ponudili fizični paket kulture, ki lahko doseže vsak dom. Z aktivacijo želimo podpreti kulturne ustvarjalce, ljudem ponuditi kakovosten in izviren način obdarovanja, popularizirati kulturo in ostati v stiku s svojimi uporabniki,« pravijo snovalci akcije. Hkrati dodajajo, da Pošiljka kulture po pošti ne potuje priporočeno, jo pa kljub temu toplo priporočajo, saj kultura že v majhnih količinah pozitivno vpliva na splošno počutje.

kultura2

Darilni paket z vašim osebnim voščilom

Če želite s pošiljko kulture presenetiti svoje bližnje, poslovne partnerje ali druge za vas pomembne osebe in darilu dodati svoje osebno voščilo, bodo vaše posvetilo napisali na roko in ga dodali k pošiljki. Že sama pošiljka je namreč lahko darilo, ki ga pošljejo domov ali na naslov obdarovanca, omogočajo pa tudi osebni prevzem v Mestnem muzeju Ljubljana.

kultura

Akcijo bodo oglaševali na družbenih omrežjih in v tisku, pod njo pa so podpisani vodja projekta Nejc Kovačič, tekstopiske Janja Buzečan, Alja Gogala, Urša Karer in Ana Modic ter fotograf Luka Ažman. 

Intervju

Marko Klemen
25. 05. 2024

Marko Klemen, kreativni direktor za vizualne zasnove v DROM agency, se rad obkroža z vsem…

Sem pripadnik generacije, ki še ni že od otroštva odraščala z vso to tehnologijo, tako da me novi trendi in nove funkcije še vedno zelo fascinirajo,…

Nermina Mašala Kelić
25. 05. 2024

Predsednica žirije letošnjega tekmovanja Sempler, ki nagrajuje najboljše medijske…

Segment, v katerem so družbena omrežja najbolj spremenila delo medijskih agencij, pa tudi vseh drugih, ki delujejo v marketingu, je intenzivna…

Jenni Field
22. 05. 2024

Z Jenni Field, eno od predavateljic na 26. Slovenski konferenci o odnosih z javnostmi, ki…

»V današnjih organizacijah ljudje želijo biti slišani. Želijo čutiti, da njihov glas šteje in da se njihove ideje upoštevajo.«

Naši avtorji