luka bajs
Aktualno

SOF po SOF-u: Kreativni direktor leta je že tretjič Luka Bajs

Luka Bajs, izvršni kreativni direktor v agenciji SHIFT, je že tretjič prejel naziv kreativnega direktorja leta, ki ga tradicionalno podeljujemo pri Marketing magazinu.

Luka Bajs je na podlagi nagrad, ki jih je osvojil na letošnjem SOF-u, dobil 77 točk med kreativnimi direktorji. Med nagradami, ki jih je prejel, so štiri zlate (dve za »Postani datamilijonar« in ena za »Pravljice o medvrstniškem nasilju«, oboje za naročnika A1 Slovenija, ter eno za »Zavarujte cel zborček prevoznih sredstev« za Zavarovalnico Triglav) in pet srebrnih, sedemkrat pa se je uvrstil v ožji izbor.

»V čast mi je, da sem v močni konkurenci slovenskih kreativnih direktorjev ponovno osvojil ta naziv. Rad bi se zahvalil svoji SHIFT ekipi, brez katere se ne bi mogel zgoditi niti eden od projektov, ki so bili letos nagrajeni. Posebna zahvala pa gre seveda ambicioznim in pogumnim naročnikom, ki verjamejo v kreativne ideje,« je povedal ob tej priložnosti.

Luki Bajsu na drugem mestu med slovenskimi kreativnimi direktorji s 54 točkami sledi Miha Bevc, kreativni direktor v agenciji Herman & partnerji, na tretjem pa Jure Korenč (48 točk), kreativni direktor v Agenciji 101. Med desetimi najboljšimi so še Zoran Gabrijan, kreativni direktor v agenciji Futura DDB, Robert Bohinec, kreativni direktor v agenciji AV Studio, Matjaž Germ, kreativni direktor v Agenciji 101, Ana Ivandić, kreativna direktorica v agenciji SHIFT, Sašo Petek, kreativni direktor v Agenciji 101, Goran Radinović, kreativni direktor v agenciji Aritmija, in Janez Rakušček, izvršni kreativni direktor v agenciji Luna \TBWA.

KAKO SMO TOČKOVALI?

Če je bilo ob posameznem nagrajenem delu, ki so predstavljena v katalogu na spletni strani SOF, navedenih več kreativnih direktorjev, smo enako število točk pripisali vsem. Za akcije, ki so se uvrstile v ožji izbor, smo kreativnim direktorjem pripisali po eno točko, za prejeto srebrno priznanje 6 točk, za zlato priznanje 10 točk in za veliko nagrado 15 točk.

Če je bilo delo nagrajeno kot serija, smo za vsako dodatno delo iz serije pripisali še eno točko.

Intervju

draksler6
23. 09. 2023

Z Gregorjem Drakslerjem, ki sodi med najbolj izkušene direktorje marketinga na področju…

Vedno se srečujemo z izzivom, ali naj bo oglasno sporočilo bolj kreativno ali strogo prodajno, toda na koncu moramo doseči določene številke, kar je…

Primož Zupan
16. 09. 2023

V založbi Rokus Klett so predstavili novost na našem trgu – tečaje programiranja Coders…

Zaradi nenehne digitalizacije na vseh ravneh in področjih življenja postajajo tovrstna znanja, torej digitalne veščine, pomemben del našega vsakdana…

Božidar Abramović
09. 09. 2023

V okviru konference medijskih trendov SEMPL, ki se v Portorož vrača 19. in 20. oktobra…

Medijska ali katera koli druga komunikacijska agencija, ki ne bo sprejela sprememb, ki jih prinašajo orodja umetne inteligence, ne bo kos izzivom…

Naši avtorji