ank
Vpogled

MM-ova mini anketa: Za praznike malo naokrog in malo doma

Še nekaj dni nas loči od božiča, naslednji teden pa bo za mnoge v znamenju praznikov, o čemer smo vas spraševali v tokratni mini anketi.

Sodeč po raziskavi Mediane bo polovica Slovencev naslednji teden vzela dopust, ki pa ga bodo večinoma izkoristili za počitek doma (tako je odgovorila polovica vprašanih v njihovi raziskavi). Na dopust v tople kraje, na smučanje ali v toplice jih odhaja desetina, petina prebivalcev Slovenije pa bo med prazniki v službi.

Kaj pa pravijo sodelujoči v naši anketi?

Tudi v MM-ovi anketi vas je polovica takšnih, ki si boste ves prihodnji teden vzeli dopust in »odklopili« službene obveznosti. 21 odstotkov vas bo v službi nekaj dni, 29 odstotkov pa vas pravi, da bo naslednji teden za vas povsem običajen in si ne boste vzeli prostih dni.

Zanimalo nas je tudi, kaj najraje počnete med prazniki. Večina (48 odstotkov) vas je odgovorila, da si najraje vzamete čas za druženje s prijatelji. 26 odstotkov med vami se posveti svoji ožji družini, prav tako 26 odstotkov pa si vas rado vzame čas za počitek, branje knjig in gledanje filmov.

Med tistimi, ki načrtujete kakšne dodatne aktivnosti, se vas bo največ (55 odstotkov) odpravilo na obisk kakšnega praznično okrašenega mesta, 18 odstotkov vas gre na potovanje, 5 odstotkov na smučanje, 22 odstotkov pa vas je  izbralo odgovor drugo.

Na koncu nas je zanimalo še, kako in kje najraje silvestrujete. 46 odstotkov vas bo najdaljšo noč v letu preživelo doma, 43 odstotkov s prijatelji in družino, 6 odstotkov nekje na prostem, 5 odstotkov pa v tujini.

Intervju

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Madea Mojca Majhen
13. 04. 2024

Konferenco medijskih trendov SEMPL pod okrilljem Media Poola že drugo leto zapored…

»Zame so edini pravi dogodki še vedno tisti, kjer si ljudje stisnejo roko in si pogledajo v oči brez vmesnika, kot je računalniški zaslon,« pravi…

Naši avtorji