prešeren
Vpogled

MM-ova mini anketa: Prost dan – da, kultura – ne

Tokratno anketo na Instagramu smo posvetili jutrišnjemu kulturnemu dnevu. Večina sodelujočih ga bo izkoristila drugače kot za kulturno udejstvovanje.

Na Instagramu smo vas tokrat vprašali, kaj vam pomeni 8. februar oz. slovenski kulturni praznik. Kar 76 odstotkov vas je odgovorilo, da vam je ta dan všeč, ker je dela prost dan. 14 odstotkov med vami pravi, da vam pomeni veliko, ker cenite kulturo, 10 odstotkov pa vas pravi, da je to za vas dan kot vsi drugi.

Zanimalo nas je tudi, kaj običajno počnete na ta dan. 23 odstotkov sodelujočih pravi, da obiščete kakšno kulturno ustanovo, 30 odstotkov vas doma počiva, 47 odstotkov pa dan izkoristi kako drugače.

Med kulturnimi ustanovami najraje obiščete gledališča (38 odstotkov sodelujočih), sledijo muzeji (31 odstotkov), nato pa galerije (27 odstotkov). 4 odstotki med vami so kliknili na odgovor drugo.

Na koncu smo vas vprašali še, ali ste vedeli, da ima večina kulturnih ustanov na ta dan prost vstop. Pritrdilno je odgovorilo 81 odstotkov vprašanih (negativno pa 19).

Intervju

z
26. 02. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

znamm
19. 02. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato smo se odločili, da jo…

Desnahemisfera
17. 02. 2024

Dejan Kos in Klemen Smrtnik iz oblikovalskega studia Desnahemisfera sta povsem predana…

Ob razvoju projekta sva kot otroka, zelo se navdušiva in si želiva delati na najvišji ravni, in ljudje to vidijo. Ko začutijo najino navdušenje in…

Naši avtorji