prešeren
Vpogled

MM-ova mini anketa: Prost dan – da, kultura – ne

Tokratno anketo na Instagramu smo posvetili jutrišnjemu kulturnemu dnevu. Večina sodelujočih ga bo izkoristila drugače kot za kulturno udejstvovanje.

Na Instagramu smo vas tokrat vprašali, kaj vam pomeni 8. februar oz. slovenski kulturni praznik. Kar 76 odstotkov vas je odgovorilo, da vam je ta dan všeč, ker je dela prost dan. 14 odstotkov med vami pravi, da vam pomeni veliko, ker cenite kulturo, 10 odstotkov pa vas pravi, da je to za vas dan kot vsi drugi.

Zanimalo nas je tudi, kaj običajno počnete na ta dan. 23 odstotkov sodelujočih pravi, da obiščete kakšno kulturno ustanovo, 30 odstotkov vas doma počiva, 47 odstotkov pa dan izkoristi kako drugače.

Med kulturnimi ustanovami najraje obiščete gledališča (38 odstotkov sodelujočih), sledijo muzeji (31 odstotkov), nato pa galerije (27 odstotkov). 4 odstotki med vami so kliknili na odgovor drugo.

Na koncu smo vas vprašali še, ali ste vedeli, da ima večina kulturnih ustanov na ta dan prost vstop. Pritrdilno je odgovorilo 81 odstotkov vprašanih (negativno pa 19).

Intervju

DavidVisenjak
15. 06. 2024

Perutnina Ptuj je z novim lastnikom, ukrajinskim podjetjem MHP, pred petimi leti dobila…

Prodaja in marketing zelo dobro sodelujeta, saj že v obdobju načrtovanja uskladimo marketinške cilje s prodajnimi. Gradimo organizacijo s skupnimi…

Amélie
08. 06. 2024

V četrtek so na SOF-u udeleženci med drugim lahko prisluhnili Amélie Ebongué,…

Bolj kot znamka izkoristi ta kreativni duh TikToka, bolj verjetno bo pritegnila pozornost občinstva in ustvarila pozitivno dojemanje blagovne znamke.

Vito Sedej
29. 05. 2024

Vito Sedej, mlajši tekstopisec v Agenciji 101, je eden od kreativcev, ki je v zadnjem…

»Pri delu v oglaševanju mi je najbolj všeč to, da ob tako razgibanem delu vsak dan zelo hitro mine. Najmanj pa to, da dan včasih mine prehitro.«

Naši avtorji