jm
Opaženo

Valovanje, okolju prijazna razstava v središču Ljubljane

Center Ljubljane so preplavili različni oglasni panoji, na katerih je isti osrednji motiv - voda. Podjetje TAM-TAM je namreč del umetniško-plakatne akcije ob projektu Valovanje.

Galerija Jakopič je ob odprtju fotografske razstave »Valovanje: Vizualni dnevnik vode združila« moči s podjetjem TAM-TAM in k razmisleku o okoljskih vprašanjih povabila študente in dijake Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Fakultete za aplikativne vede, Višje strokovne šole Sežana in Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana. Umetniški projekt po vzoru fotografske razstave skozi osrednji motiv – vodo – izpostavlja pogosto netrajnostne prakse produkcije razstav in kako bi jih lahko s ponovno uporabo galerijske opreme ter drugimi idejami narediti okolju prijaznejše.

Mladi ustvarjalci so plakatne stebre TAM-TAM likovno opremili z recikliranimi materiali ter v okviru teme razmišljali tudi o trajnostnih rešitvah v oglaševanju. Ustvarjalci so se znotraj projekta podali na magnetni ribolov, smeti ulovljene v Ljubljanici pa so postale del umetniške instalacije; druga skupina ustvarjalcev je popolnoma očistila plakatni prostor in tako odstranila ves oglasni material, ki se je na njem nabral tekom let. Oglasni steber je spremenila v zrcalo, pred katerega postavlja mimoidoče in spodbuja refleksijo in razmislek o lastni odgovornosti do okolja. Razstava na plakatnih stebrih v središču Ljubljane bo na ogled do 27. marca.

Iz Galerije Jakopič so sporočili, da so zadovoljni, ker je podjetje TAM-TAM partner umetniško-plakatne akcije ob projektu Valovanje. »Pri TAM-TAMu se vselej zavedajo odgovornosti do javnega prostora, hkrati pa so odprti za nove, inovativne poti oglaševanja,« so še dodali.

 

Foto: Tadej Kreft

jj

h

n

n

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji