Sara spar
Opaženo

Spar Slovenija predstavlja virtualno vplivnico Saro

Če veliko časa preživite na družbenih omrežjih, ste tam morda že opazili Saro – eno prvih slovenskih virtualnih vplivnic, ustvarjenih s pomočjo umetne inteligence.

»@nerealna.sara na svojih družbenih omrežjih Instagram in Tik Tok ustvarja zanimive vsebine ter nudi predloge rešitev za življenjska in družbena vprašanja. Združuje ljubezen do narave, trajnosti, pa tudi sočutje in druge pozitivne lastnosti. Njen namen je privabiti mlade k spremljanju zanimivih in vsakdanjih življenjskih preizkušenj, nudi pa jim tudi odgovore na družbena vprašanja,« pravijo v Sparu.

Sarin videz je ustvarjen s pomočjo umetne inteligence in ne predstavlja »nadrealističnih« idealov, ki jih sicer opazimo na družbenih omrežjih – tako kot njeni vrstniki iz »realnega« sveta se tudi Sara sooča z mozolji, celulitom in razcepljenimi konicami las. Njene vsebine pripravlja ekipa resničnih piscev in ustvarjalcev, ki si prizadeva za raznolikost, spoštovanje in enakost ter gradnjo odprte skupnosti, v kateri je prostor za dialog in razpravo, temelji pa na spoštovanju vsakega posameznika. V prvem tednu je njen profil na TikToku dosegel že 24.000 ogledov.

spar sara

Predstavniki naročnika: Lidija Rakuša, Aleš Popič in Manca Jevšček

Produkcijska hiša: 916HUB

Producent: Jan Kukovec

Vodja produkcije: Jure Mazgič

Vodja projekta: Katja Fink

Upravljalec družbenih omrežij: Aljaž Lukan

Tekstopisca: Nik Schwarzman in Ana Mačič Kotnik

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji