kolumna velika britanija
Kolumne

Kako v Veliki Britaniji »čistijo« hotelske sobe

»Work smarter, not harder.« Delaj s pametjo, ne z mišicami, je dober uvod za vsak dnevni kolegij ali zečetek uvajanja sprememb v poslovnih procesih.  

Med nedavnim obiskom Liverpoola in Manchestra sem pod vplivom novice o stavki servisnih delavk (beseda čistilka po moje ni ustrezna, ker počnejo veliko več) v državnih hotelih v Sloveniji še posebej pozorno opazoval organizacijo dela v hotelih v Veliki Britaniji. 

Že ob prvi prijavi v hotelu srednjega razreda sem doživel »bingo« presenečenje, odgovor na tegobe v Sloveniji. »Želite, da vam sobo očistimo in pripravimo vsako jutro ali pa bi raje na naš račun v hotelskem baru popili pijačo po vašem izboru?« Logično, tako kot doma ne pospravljamo sobe in kopalnice vsak dan, tega večinoma ne potrebujemo niti v hotelih. Včasih nam je še odveč, da nam »vdirajo« v zasebnost.

Seveda sem se odločil za pijačo, dve noči potrpel v sobi, pospravljeni po »mojem okusu«, in … preživel!

V pomanjkanju delovne sile po vsej razviti Evropi so takšne rešitve dobre za vse: zaposlene, lastnike in goste/kupce.

Dragi hoteli, idejo smo vam dali. Brezplačno. Dvomim, da jo boste uporabili, ker vem, da gredo pri nas te stvari bolj počasi, a vendarle ...

Intervju

znamm
19. 02. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato smo se odločili, da jo…

Desnahemisfera
17. 02. 2024

Dejan Kos in Klemen Smrtnik iz oblikovalskega studia Desnahemisfera sta povsem predana…

Ob razvoju projekta sva kot otroka, zelo se navdušiva in si želiva delati na najvišji ravni, in ljudje to vidijo. Ko začutijo najino navdušenje in…

ŽIVLJENJE Z ZNAMMKAMI
12. 02. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Naši avtorji