hm
Intervju

Pohorska šunka, nova blagovna znamka Filipa Flisarja

Nekdanji svetovni prvak v smučarskem krosu je javnosti predstavil svojo novo blagovno znamko Pohorska šunka. Za bralce MM-a je povedal, kako bo poskrbel za publiciteto in marketing.

Filip Flisar je pretekli konec tedna na osrednji mariborski tržnici predstavil novo blagovno znamko, »svojo« Pohorsko šunko. Isti dan je šunko postavil tudi na prodajne police, in sicer v mariborsko vinoteko Deliz, kmetijsko zadrugo v Račah, mesnici Rovtar v Kopru in Ajdovščini, po Sloveniji pa bodo Pohorske šunke dostavljali preko podjetja Gajbica.si. Imena blagovne znamke Flisarju ni bilo težko izbrati, saj izhaja iz njegove izjave za Val 202 po osvojitvi naslova svetovnega prvaka v Kreischbergu, v kateri je komentiral svoje »hitre noge«: »Pohorske šunke so zašpanale na kuclih in to je to.«

Smučarski prvak je razložil, da je njegova šunka drugačna od drugih, ker pri izdelavi uporablja le značilne pohorske začimbe (jerebiko, brin in brusnice), ki šunki nadenejo značaj sadne svežine in pohorskega temperamenta. »Razsoljujemo jo ročno, brez injiciranja, prekajujemo pa blago in na naraven način, izključno s pohorskimi bukovimi drvmi,« njeno pripravo opiše Flisar, ki je z nami spregovoril o prihodnjih promocijskih aktivnostih.

Kako boste predstavljali svojo novo blagovno znamko?

Lansiranje blagovne znamke in tudi prva promocijska prodaja sta na srečo že za menoj. Moramo se zavedati, da je s tem ogromno dela in skrbi, če želiš stvari že od začetka predstaviti na zelo visoki ravni. Pričakovanja imam seveda zelo visoka, ker sem vse stvari v življenju navajen delati na takšen način. To je bil tudi razlog, da sem bil uspešen športnik in z tem zanosom hočem peljati tudi svojo blagovno znamko.

Katerih komunikacijskih kanalov se boste posluževali?

Za zdaj se bom držal družbenih omrežij, ker imam tam na srečo kar veliko bazo sledilcev. Oglase za Pohorsko šunko bom delal sam in pri tem sem optimističen. Glede na to, da me drugi najemajo za snemanje oglasov, in glede na to, da sem delo dobro opravil, si zaupam (smeh). Pozneje, ko bom povečeval naložbe, pa se bom posluževal tudi drugih komunikacijskih kanalov.

Kako boste skrbeli za družbena omrežja in odnose z javnostmi?

Za zdaj bom za vse poskušal skrbeti sam, ko pa bo to postalo preveliko breme in ne bom zasledoval standardov in ciljev, pa bom poiskal dodatno pomoč. Glede na trenuten obseg dela se zna to zgoditi kar hitro (smeh).

S kom boste sodelovali?

S priznanimi delikatesami in vinotekami, načrtujem pa tudi skupno promocijo z nekim velikim in zelo uspešnim slovenskim vinarjem. Vino in dobra šunka gresta z roko v roki, zato menim, da lahko skupaj napišemo zelo lepo zgodbo. Seveda ciljam tudi na gostince, ki so pripravljeni zavoljo brezpogojne kakovosti, ki jo nudijo svojim gostom, za surovine odšteti tudi kakšen evro več.

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji