ghjb
Intervju

Nina Šušnjara: »Raje sodelujem z domačimi podjetji kot tujimi«

Ob najavi sodelovanja med blagovnico Nama in modno oblikovalko Nino Šušnjara, katerega (prvi) plod je trajnostna vrečka, smo oblikovalko vprašali, kje je našla navdih zanjo in kako bo tudi sama poskrbela za njeno promocijo.

Nam lahko zaupate, kako ste ustvarili trajnostno vrečko Nama X SNYR by
Susnyara?

Navdih za dizajn sem našla na sprehodu med ljubljanskimi vrbami. Vrba se ne preda, predstavlja trdoživost, agilnost in prilagodljivost, hkrati pa je trmasta. Simbolizira nove začetke, preporod in novo življenje.

Zamislila sem si, da mora biti material trpežen in da »prenese« udarce časa. Nam in Nami je bilo pomembno, da smo torbe izdelali v Sloveniji s slovenskimi ustvarjalci in podizvajalci. Iskreno rečeno, to ni bil mačji kašelj, ker je v tekmi s hitro in poceni tujo proizvodnjo težko zmagati. Ampak nam je uspelo. Skupaj.

Kako je prišlo do sodelovanja?

Nama je želela skupaj z nami ustvariti zgodbo o sodelovanju in seveda smo se takoj ujeli. Znamka SUSNYARA že dolgo prisega na sodelovanja in to še preden je bilo to moderno. Verjamemo, da smo na ta način močnejši. In tudi tokrat se je izkazalo, da je tako. Z leti osebno veliko raje sodelujem z drugimi domačimi podjetji kot pa z »velikimi« tujimi.

Je sodelovanje s slovenskimi podjetji lažje zaradi bližine ali težje zaradi prej omenjenih dejavnikov?

Je bolj zahtevno, je večji izziv in je posledično tudi veliko bolj smiselno, srčno in izpolnjeno. Hvaležna sem Nami, ker kljub temu, da je trg zahteven, še vedno vidi prednosti sodelovanja z lokalnimi in domačimi podjetji.

fgh

Kako boste promovirali novi izdelek?

Promovirali se bomo na različne načine. Preko družbenih omrežij, v medijih, z lastno izložbo v Nami in podobno. Še najboljša pa je po mojem mnenju metoda od ust do ust.

Kaj vam bo prineslo sodelovanje z Namo?

To pa se pustimo presenetiti.  Verjamem, da nam bo odprlo nova vrata. Da nas bodo našli novi navdihi, sodelovanja in povezovanja.

fghj

Intervju

z
26. 02. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

znamm
19. 02. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato smo se odločili, da jo…

Desnahemisfera
17. 02. 2024

Dejan Kos in Klemen Smrtnik iz oblikovalskega studia Desnahemisfera sta povsem predana…

Ob razvoju projekta sva kot otroka, zelo se navdušiva in si želiva delati na najvišji ravni, in ljudje to vidijo. Ko začutijo najino navdušenje in…

Naši avtorji