dunaj
Diggit

Z varstvom okolja do brezplačnih kulturnih doživetij

Na Dunaju spodbujajo prebivalce k okolju prijaznejšemu ravnanju. Z inovativno aplikacijo »kulturni žeton« so uporabniki z nižjo porabo ogljikovega dioksida nagrajeni z ugodnejšimi kulturnimi doživetji.

Igriva aplikacija s pomočjo sledenja gibanja beleži opravljene razdalje in hitrost ter razlikuje med posameznimi prevoznimi sredstvi. Uporabniki, ki namesto avtomobila uporabijo kolo, javni promet ali gredo peš, zbirajo točke. Ob prihranku 20 kilogramov ogljikovega dioksida prejmejo kulturni žeton, ki služi kot vstopnica v eno od sodelujočih kulturnih ustanov (kino Gartenbau, gledališče Volkstheater, galerija Kunsthalle Wien in Foto Arsenal Wien ter koncertna dvorana Konzerthaus Wien).

Trenutno poteka testna faza projekta pod nadzorom Avstrijskega inštituta za tehnologijo (AIT), v kateri bo 2000 sodelujočih zbiralo in unovčevalo kulturne žetone do februarja 2024.

Intervju

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Madea Mojca Majhen
13. 04. 2024

Konferenco medijskih trendov SEMPL pod okrilljem Media Poola že drugo leto zapored…

»Zame so edini pravi dogodki še vedno tisti, kjer si ljudje stisnejo roko in si pogledajo v oči brez vmesnika, kot je računalniški zaslon,« pravi…

Naši avtorji