x
Diggit

X že snubi oglaševalce s 50-odstotnim popustom

Elon Musk oglaševanje na platformi X promovira s 50-odstotnim popustom, a pomanjkanje možnosti deljenja in počasno zbiranje oglaševalcev na platformi vzbuja dvome.

Twitter se je preobrazil v »X« in tako ubral povsem novo pot, ki pomeni precejšen odmik od svoje stare identitete. Lastnik podjetja Elon Musk želi X spremeniti v »superaplikacijo«, ki bi bila podobna kitajski WeChat. Na njej bi lahko uporabniki delili različne vsebine, med drugim tudi videovsebine različnih trajanj. Pozneje naj bi platforma ponujala tudi vrsto drugih spletnih aktivnosti, med drugim tudi nakupovanje.

Za spremembo imena je torej povsem nova usmeritev, ki bo po mnenju nekaterih strokovnjakov zahtevna in draga.

Musk oglaševanje na platformi X promovira s 50-odstotnim popustom, a pomanjkanje možnosti deljenja in počasno zbiranje oglaševalcev na platformi vzbuja dvome. Takšno znižanje cen oglaševanja obrazloži tudi Muskova objava, v kateri je zapisal, da je podjetje izgubilo 50 odstotkov prihodkov od oglaševanja.

Nova usmeritev morda ne bo rešila vsega, toda Muskova vizija vseobsegajoče aplikacije ponuja upanje.

Če vas zanima več o družbenih omrežjih in njihovih novostih, se nam pridružite na dogodku Dan_d, dnevu družbenih omrežij, ki ga Marketing magazin organizira marca 2024 v Cineplexxu Ljubljana. Na lanskem dogodku je Michael Corcoran, vodja družbenih omrežij v družbi Ryanair, predstavil ozadje Ryanairovega anarhičnega – a ikoničnega – pristopa na družbenih omrežjih, vključno s Twitterjem.

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji