jm
Diggit

V Litvi s pomočjo UI ustvarili fantazijske turistične oglase

V litovskem nacionalnem svetu za razvoj turizma so s pomočjo umetne inteligence ustvarili serijo fantazijskih plakatov, ki državo prikazujejo kot sanjsko izkušnjo z gradovi na nebu, podvodnimi palačami in pravljičnimi vasmi.

V orodje Midjourney so vnesli promocijske fotografije države, to pa je z umetno inteligenco ustvarilo serijo nadrealističnih plakatov, ki na pravljični način predstavlja pokrajine, mesta in njihove tipične jedi. Slike bodo uporabili v novi promocijski akciji za turistično sezono 2023, v kateri bodo vabili obiskovalce, naj se prepustijo »čisti fantaziji« narave, zgodovine in kulinarike.

V grafično delo so bili vključeni tudi izkušeni oblikovalci in njihov kreativni proces, saj so v orodje vnesli navodila in na stotine slik, ki so spodbudile umetno inteligenco, da je ustvarila pravljično Litvo. Iz litovskega nacionalnega sveta za razvoj turizma sporočajo, da so navdušeni nad tem, kako lahko umetna inteligenca posnema stvari, ki so že tako odlične, lepe in navdihujoče, a da mora človek vseeno to izkusiti. In prav to je glavno sporočilo komunikacijske akcije, ki bo zaživela pod sloganom »Litva – izkušnja za delitev«.

 

 

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji