google
Diggit

Težko pričakovane spremembe na Googlovi platformi Workspace

Google bo v prihodnjih tednih osvežil aplikacije na platformi Workspace. Uporabniki bodo opazili novo zasnovo aplikcij Drive, Docs, Sheets in Slides ter jih povezali z drugimi delovnimi aplikacijami.

Google se je po prenovi Gmaila lotil še posodobitve delovnih aplikacij, povezanih v platformo Workspace. Videz aplikacij bo spominjal na videz novega Gmaila, a bolj pomembne spremembe se nanašajo na nove funkcije v aplikacijah Drive, Docs, Sheets in Slides.

V njih bodo namestili nekakšen gumb oziroma čip za podporo drugih ponudnikov delovnih aplikacij. To bo uporabnikom omogočilo integracijo aplikacij tretjih oseb neposredno v njihove dokumente. Najbolj pričakovane aplikacije, ki jih bodo lahko uporabniki povezali z njihovimi računi na Googlu so Atlassian, Asana, Figma, Miro, Tableau in ZenDesk.

Poleg nove možnosti povezovanja bodo uporabniki na Workspacu po novem našli še štoparico, možnost glasovanja, nove možnosti vabil ter več uporabnih bližnjic (npr. do datuma v Sheets).

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji