z
Diggit

Slovenci prvič vabljeni na tekmovanje Zurich Innovation Championship

Gre za največje tekmovanje v zavarovalniški panogi na svetu, na katerem lahko letos prvič sodelujejo tudi zagonska podjetja iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Severne Makedonije ter Bosne in Hercegovine.

Zavarovalniška skupina Zurich (Zurich Insurance Group) organizira 5. globalno tekmovanje v inovacijah Zurich Innovation Championship. Gre za največje tekmovanje v zavarovalniški panogi na svetu, na katerem lahko letos prvič sodelujejo tudi zagonska podjetja iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Severne Makedonije ter Bosne in Hercegovine. Tekmovanje v naši regiji gosti slovensko podjetje za podatkovno znanost ZCAM (Zurich Customer Active Management), ki je del švicarske zavarovalniške skupine Zurich.

Sodelujejo lahko zagonska podjetja s katerega koli področja

Tekmovanje je od leta 2018 zabeležilo že več kot 8.000 prijav in več kot 50 sodelovanj z zagonskimi podjetji. Namen projekta je združiti moči z vrhunskimi inovatorji in start-upi ter skupaj razviti inovativne rešitve, ki zadovoljujejo potrebe strank zavarovalniške skupine Zurich tako na lokalni kot tudi globalni ravni. V sklopu tekmovanja finalisti za razvoj pilotnega projekta prejmejo financiranje v višini do 100.000 dolarjev, v primeru zmage pa tudi možnost dolgoročnega sodelovanja s skupino.

Pri tem ni nujno, da prijavitelji delujejo v zavarovalniški panogi, saj znotraj te obstaja mnogo področij, kjer so inovacije ključne za prilagajanje hitro spreminjajočemu se okolju. Tekmovanje je tako odprto za podjetja s katerega koli področja, ki lahko s svojimi inovacijami pozitivno vplivajo na zadovoljevanje potreb uporabnikov zavarovalniških storitev.

Kako poteka tekmovanje?

Prvi del tekmovanja poteka lokalno, na ravni regije. Ekipa slovenskega podjetja ZCAM bo pregledala vse prijave, prispele do 14. februarja, nato pa se bo po finalnih predstavitvah podjetij odločila za regijskega zmagovalca, ki se bo uvrstil v globalni krog. V tem bo žirija, v kateri so izvršni direktorji zavarovalniške skupine Zurich, izbrala deset zmagovalcev, ki bodo vstopili v pospeševalnik. Ta faza obsega 12-tedenski program za razvoj pobud zmagovalnih podjetij, ki prejmejo projektno financiranje do 100.000 evrov, usposabljanje strokovnjakov, podjetnikov in strokovnih mentorjev ter možnost, da svojo inovacijo razvijajo znotraj skupine Zurich.

Finalisti iz pospeševalnika bodo konec septembra 2024 predstavili dosežke svojih pilotnih projektov na inovacijskem demo dnevu, zmagovalec pa bo svoj projekt implementiral tako na lokalni kot tudi globalni ravni.

Intervju

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Madea Mojca Majhen
13. 04. 2024

Konferenco medijskih trendov SEMPL pod okrilljem Media Poola že drugo leto zapored…

»Zame so edini pravi dogodki še vedno tisti, kjer si ljudje stisnejo roko in si pogledajo v oči brez vmesnika, kot je računalniški zaslon,« pravi…

Naši avtorji