m
Diggit

Prvi virtualni asistent za športne navijače

Projekt športnih botov, ki ga je ekipa 2Mobile zasnovala za Mastercard in nogometni klub Maribor, je uvrščen v finale nagrad TheStadiumBusiness Awards 2023 v kategoriji produktne inovacije.

Virtualni asistent je revolucionaren projekt, ki združuje šport in napredno tehnologijo, sporočajo iz podjetja 2Mobile. Rezultat sodelovanja športnih klubov NK Maribor, NK Bravo in RK Celje, družbe Mastercard ter ekipe 2Mobile je prevetril svet športnega navijaštva, saj navijačem omogoča neposredno komunikacijo s klubom, hitro in enostavno naročanje vstopnic, sledenje novicam in celo enostavno naročanje hrane in pijače s stadionskega sedeža. Prvi športno obarvani klepetalni robot na svetu je preoblikoval način, kako športni navdušenci doživljajo svoje najljubše klube, vse ključne informacije pa so jim na voljo na dlani, in sicer preko klepetalnih aplikacij, kot so Apple Business Chat, Facebook Messenger in Viber.

Finale v kategoriji produktne inovacije

»Veseli me, da je strokovna žirija prepoznala uporabno vrednost naših športnih botov kot inovativne rešitve za športne klube in blagovne znamke, ki vlagajo v sponzorstva. Verjamem, da imajo športni boti z vzponom in razmahom uporabe umetne inteligence zdaj še več priložnosti za nadgradnjo in da ponujajo izjemne možnosti za uporabo v športnem marketingu za učinkovito aktivacijo baze navijačev. To področje se danes pospešeno razvija in vznemirljivo je biti v toku s tem trendom,« je umestitev projekta v ožji izbor finalistov komentiral Matjaž Možina, direktor 2Mobile.

Konferenca in podelitev nagrad v Manchestru

Zmagovalce prestižne nagrade bodo razglasili na zaključni podelitvi TheStadiumBusiness Awards Party, ki bo 28. junija 2023 na stadionu Emirates Old Trafford v Manchestru in ki predstavlja vrhunec konference TheStadiumBusiness Summit 2023.

Na konferenci bo Matjaž Možina tudi govorec; predaval bo na temo uporabe pogovorne umetne inteligence in športnih botov za večjo vključenost navijačev, izvedbo aktivacij na športnih prizoriščih in neprestano podporo privržencev športnih klubov.

m

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji