m
Diggit

Prvi virtualni asistent za športne navijače

Projekt športnih botov, ki ga je ekipa 2Mobile zasnovala za Mastercard in nogometni klub Maribor, je uvrščen v finale nagrad TheStadiumBusiness Awards 2023 v kategoriji produktne inovacije.

Virtualni asistent je revolucionaren projekt, ki združuje šport in napredno tehnologijo, sporočajo iz podjetja 2Mobile. Rezultat sodelovanja športnih klubov NK Maribor, NK Bravo in RK Celje, družbe Mastercard ter ekipe 2Mobile je prevetril svet športnega navijaštva, saj navijačem omogoča neposredno komunikacijo s klubom, hitro in enostavno naročanje vstopnic, sledenje novicam in celo enostavno naročanje hrane in pijače s stadionskega sedeža. Prvi športno obarvani klepetalni robot na svetu je preoblikoval način, kako športni navdušenci doživljajo svoje najljubše klube, vse ključne informacije pa so jim na voljo na dlani, in sicer preko klepetalnih aplikacij, kot so Apple Business Chat, Facebook Messenger in Viber.

Finale v kategoriji produktne inovacije

»Veseli me, da je strokovna žirija prepoznala uporabno vrednost naših športnih botov kot inovativne rešitve za športne klube in blagovne znamke, ki vlagajo v sponzorstva. Verjamem, da imajo športni boti z vzponom in razmahom uporabe umetne inteligence zdaj še več priložnosti za nadgradnjo in da ponujajo izjemne možnosti za uporabo v športnem marketingu za učinkovito aktivacijo baze navijačev. To področje se danes pospešeno razvija in vznemirljivo je biti v toku s tem trendom,« je umestitev projekta v ožji izbor finalistov komentiral Matjaž Možina, direktor 2Mobile.

Konferenca in podelitev nagrad v Manchestru

Zmagovalce prestižne nagrade bodo razglasili na zaključni podelitvi TheStadiumBusiness Awards Party, ki bo 28. junija 2023 na stadionu Emirates Old Trafford v Manchestru in ki predstavlja vrhunec konference TheStadiumBusiness Summit 2023.

Na konferenci bo Matjaž Možina tudi govorec; predaval bo na temo uporabe pogovorne umetne inteligence in športnih botov za večjo vključenost navijačev, izvedbo aktivacij na športnih prizoriščih in neprestano podporo privržencev športnih klubov.

m

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji