z
Diggit

Prvi samovozeči taksiji so zapeljali na avtoceste

Podjetje Waymo, bolj znano kot sestrsko podjetje Googla, je v sklopu projekta Google Self-Driving Car začelo testirati samovozeča vozila, ki bodo kot taksiji prevažala ljudi tudi na avtocestah.

Prebivalci ameriškega Phoenixa se lahko po novem tudi na avtocestah srečajo z avtonomnimi terenskimi vozili Jaguar I-Pace SUV. Waymo namreč v partnerstvu z Uberjem ponuja taksi prevoze po vsem mestu in širši okolici, do koder se pride le po avtocestah. Sprva bodo samovozeči taksiji na voljo le zaposlenim in njihovim gostom, ko pa bo preteklo kratko obdobje brez incidentov, bodo dosegljivi tudi za druge uporabnike Uberja. Avtonomni avtomobili so bili sicer že dolgo časa dovoljeni na cestah, vendar le po mestnih ulicah ali s strokovnjakom na sprednjem sedežu.

Delež nesreč neverjetno nizek

Iz Wayma so pri sporočanju novosti poudarili, da kot podjetje ponujajo avtonomne vožnje v Phoenixu že od leta 2020 in da imajo močan ugled, ko gre za varnost. »Avtonomna vozila podjetja Waymo so prepotovala več kot deset milijonov kilometrov v Kaliforniji in Arizoni, pri čemer so bile zabeležene le tri manjše poškodbe,« navajajo.

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji