chat
Diggit

Prihaja nova posodobljena različica ChataGPT

Nova različica programa, ki jo poganja tehnologija umetne inteligence in služi ustvarjanju različnih besedil ter pogovorni interakciji, bo reševala še bolj kompleksne zahteve.

Podjetje OpenAI še ni napovedalo natančnega datuma izdaje GPT-4 (v roku enega leta), so pa javili, da bo predstavljal nadgradnjo prejšnje različice z namenom, da bo še bolje obvladoval t. i. naravni jezik in reševal bolj kompleksne zahtevke s pomočjo umetne inteligence.

Izboljšave, ki jih prinaša GPT-4

GPT-4 bo predvidoma prinesel številne izboljšave v primerjavi z njegovimi predhodniki, GPT-2 in GPT-3. Imel bo kompleksnejši mehanizem, ki bo omogočal bolj kakovostno obdelavo še večjih količin podatkov in bo tako lahko reševal bolj kompleksne naloge; razumel bo več besed in kontekstov, program pa naj bi bil tudi bolj »kreativen«.

Nekateri mediji predvidevajo, da bodo GPT-4 najverjetneje lahko uporabljali le strokovnjaki na področju umetne inteligence in računalništva, saj bo omogočal tudi prepoznavanje govornega jezika in fotografij.

Diggit 2023

Ekipa MM-a 9. maja 2023 organizira dogodek Diggit, na katerem se bodo govorci posvetili letnemu pregledu vseh novosti, glavnih trendov, ki jih morajo oglaševalci v svoje strategije implementirati že danes, se dotaknili potrošnikov prihodnosti, ter gostili številne izbrane mednarodne govorce ter predstavili neverjetno lokalno znanje na več področjih, povezanih z digitalom.

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji