z
Diggit

Po bitcoine na Wall Street

Ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) je odobrila več vlog za ponudbo izmenljivih skladov, ki sledijo ceni bitcoina (ETF). To predstavlja prelomni trenutek za industrijo kriptovalut.

Med že odobrenimi finančnimi podjetji, ki bodo po novem lahko kotirali ETF-sklad na ceno bitcoina, so največji svetovni upravitelji sredstev, kot sta BlackRock in Fidelity. Ta bosta te finančne proizvode ioziroma sklade ponujala na tradicionalnih platformah, kot je Nasdaq.

Ameriški mediji poročajo, da bodo dovoljenje že zelo kmalu pridobili tudi drugi pomembnejši ameriški finančni upravljacci, s čimer bodo bitoconi lažje dosegljivi milijonom vlagateljem, ki ne želijo odpirati računov (denarnic) pri nereguliranih kriptomenjalnicah.

To pomeni, da bi lahko bitcoinže zelo kmalu prišel tudi na Wall Street, analitiki pa napovedujejo, da se bo njegova vrednost takrat zaradi novih vlagateljev močno povzpela. Bitcoin je v zadnjih 12-ih mesecih v pričakovanju odobritve ameriških regulatorjev in ohlapnejše monetarne politike pridobil več kot 160 odstotkov, trenutna vrednost bitcoina pa je presegla 35 tisoč evrov. Ob objavi novice o zeleni luči s strani regulatorjev je kriptovaluta celo dosegla rekord zadnjih dveh let, in sicer 43 tisoč evrov. Britanska banka Standard Chartered ob tem napoveduje, da bi se lahko cena enega bitcoina do leta 2025 povzpela kar do 200.000 milijard evrov.

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji