flebi
Diggit

Krkina prebojna inovacija: aplikacija Flebi

Krka je predstavila novo mobilno aplikacijo Flebi, ki jo poganja umetna inteligenca in s katero lahko uporabniki analizirajo zdravje ven na nogah, dobijo nasvete in priporočene vaje.

Krčne žile prizadenejo več kot polovico odraslih in so znak napredujoče ter pogosto nezdravljene bolezni ven. V Krki so zaznali potrebo po široko dostopnem pametnem orodju, ki bi ljudi spodbudilo k pravočasnemu ukrepanju. Tako so s pomočjo znanstvenih spoznanj in umetne inteligence naredili aplikacijo Flebi, s pomočjo katere uporabniki ocenjujejo tveganja za kronično vensko bolezen. Kot menijo v Krki, so z aplikacijo Flebi razvili prebojno inovacijo in postali pionir na področju zgodnjega odkrivanja teh tveganj.

Uporaba aplikacije

Obstoječe digitalne rešitve uporabljajo zelo poenostavljene enkratne vprašalnike za oceno tveganja, Krkina aplikacija Flebi pa zdravje ven na nogah spremlja skozi daljše časovno obdobje. S pomočjo uporabniku prijaznega pogovornega bota in strojnega učenja prilagaja svojo analizo in oceno tveganja ter predlaga nasvete ter vaje.

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji