m
Diggit

Kako ugrizniti v »metaklobasico«?

Finski proizvajalec hrane HK je v metavesolje vstopil z izdelkom Metawurst (virtualna klobasa v metavesolju) in ob tem ustvaril pet NFT-jev, imenovanih Metawursti.

Metawursti so digitalne reprodukcije HK-jevih klasičnih izdelkov in njihovi NFT-ji so od 1. marca na dražbi na marketu OpenSea. S to aktivnostjo je HK postal prva finska prehrambena znamka v metavesolju, njihova ideja pa je podpreti finsko prehransko kulturo, obenem pa poskusiti nekaj novega v svetu prehrambenih znamk.

Izklicna cena posameznega NFT-ja je bila 0,0020 ETH, kar je primerljivo s ceno paketa klobasic v trgovini.

Digitalna večerja

Za Fince ima klobasa pomembno vlogo v lokalni prehranski kulturi. Digitalna klobasica je posvetilo finskim mettwurstom. Tradicionalno finsko klobaso mettwurst je leta 1956 »izumil« Fritz P. Niinivaara, finski pionir na področju mesne tehnologije, ki se je razširila po vsem svetu. Niti svetovno znana nemška različica mettwursta ne bi obstajala v svoji sedanji obliki brez finskih tehnologij na področju hrane.

»Pet klobas Metawurst je digitalna različica okusnih, klasičnih izdelkov. Okusa in vonja sicer ne moremo prenesti v metavesolje, oblikovanje in inovacijo pa zagotovo lahko in zato smo to tudi naredili,« je dejal Samuel Räikkönen, kreativni direktor pri agenciji SEK, ki je HK-ju pomagala pri projektu.

Intervju

bergant
03. 06. 2023

Pred nami so razburljivi časi, je prepričan Andrej Bergant, vodja raziskav in razvoja na…

UI lahko postane pomočnik v podjetju ali pa pomočnik vsakemu posamezniku. Ena od veščin, ki jo bomo morali razviti, je uporaba UI.

medeja
27. 05. 2023

Medeja Kraševec je ena od najvidnejših slovenskih oglaševalskih kreativk. Pogovarjali smo…

Njeno nadarjenost smo tudi v MM-u že kmalu prepoznali, širšo oglaševalsko javnost, tudi mednarodno, pa je nase opozorila leta 2018 z odličnim…

n
22. 05. 2023

Jan Habat in Domen Nemanič mednarodni javnosti predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32…

Po našem mnenju bo platforma Kickstarter močno vplivala na blagovno znamko. Uspešno financirane kampanje na tej platformi so znak potrditve zanimanja…

Naši avtorji