m
Diggit

Kako ugrizniti v »metaklobasico«?

Finski proizvajalec hrane HK je v metavesolje vstopil z izdelkom Metawurst (virtualna klobasa v metavesolju) in ob tem ustvaril pet NFT-jev, imenovanih Metawursti.

Metawursti so digitalne reprodukcije HK-jevih klasičnih izdelkov in njihovi NFT-ji so od 1. marca na dražbi na marketu OpenSea. S to aktivnostjo je HK postal prva finska prehrambena znamka v metavesolju, njihova ideja pa je podpreti finsko prehransko kulturo, obenem pa poskusiti nekaj novega v svetu prehrambenih znamk.

Izklicna cena posameznega NFT-ja je bila 0,0020 ETH, kar je primerljivo s ceno paketa klobasic v trgovini.

Digitalna večerja

Za Fince ima klobasa pomembno vlogo v lokalni prehranski kulturi. Digitalna klobasica je posvetilo finskim mettwurstom. Tradicionalno finsko klobaso mettwurst je leta 1956 »izumil« Fritz P. Niinivaara, finski pionir na področju mesne tehnologije, ki se je razširila po vsem svetu. Niti svetovno znana nemška različica mettwursta ne bi obstajala v svoji sedanji obliki brez finskih tehnologij na področju hrane.

»Pet klobas Metawurst je digitalna različica okusnih, klasičnih izdelkov. Okusa in vonja sicer ne moremo prenesti v metavesolje, oblikovanje in inovacijo pa zagotovo lahko in zato smo to tudi naredili,« je dejal Samuel Räikkönen, kreativni direktor pri agenciji SEK, ki je HK-ju pomagala pri projektu.

Intervju

DavidVisenjak
15. 06. 2024

Perutnina Ptuj je z novim lastnikom, ukrajinskim podjetjem MHP, pred petimi leti dobila…

Prodaja in marketing zelo dobro sodelujeta, saj že v obdobju načrtovanja uskladimo marketinške cilje s prodajnimi. Gradimo organizacijo s skupnimi…

Amélie
08. 06. 2024

V četrtek so na SOF-u udeleženci med drugim lahko prisluhnili Amélie Ebongué,…

Bolj kot znamka izkoristi ta kreativni duh TikToka, bolj verjetno bo pritegnila pozornost občinstva in ustvarila pozitivno dojemanje blagovne znamke.

Vito Sedej
29. 05. 2024

Vito Sedej, mlajši tekstopisec v Agenciji 101, je eden od kreativcev, ki je v zadnjem…

»Pri delu v oglaševanju mi je najbolj všeč to, da ob tako razgibanem delu vsak dan zelo hitro mine. Najmanj pa to, da dan včasih mine prehitro.«

Naši avtorji