mm
Diggit

Googlov asistent z UI zdaj na voljo za slabih 30 evrov mesečno

Po novem tudi Google svojim uporabnikom ponuja storitve spletnega asistenta z umetno inteligenco, ki kupcem olajša delo z aplikacijami Gmail, Documents, Drive, Slides in drugimi.

V podjetju Alphabet so ustvarili lastno umetno inteligenco (UI) in jo implementirali v večino Googlovih aplikacij na njihovi platformi za delo Workspace. Po novem bodo uporabniki s pomočjo UI lažje izdelovali preglednice, pripravljali diapozitive, povzemali dolge dokumente, ki jih v nasprotnem primeru ne bi dejansko prebrali, razvrščali elektronska sporočila in na njih tudi hitreje in učinkoviteje odgovarjali.

Googlov pomočnik se imenuje »Duet AI« in je od tega tedna dalje dosegljiv v vseh plačljivih različicah njihovega delovnega okolja Workspace – vključno z Gmailom, Driveom, Documents, Slides in drugimi.

Google je na svoji konferenci I/O za razvijalce že na začetku tega leta napovedal spletnega asistenta Duet AI, pri čemer so zbirko novih funkcij predstavili kot »koristnega sodelavca v vseh Googlovih aplikacijah«. Od Dueta uporabniki lahko zahtevajo, da opis v dokumentu spremeni v predstavitev, iz preglednic ustvari grafikon in podobno – kot nekakšen podaljšek Workspacea v obliki ChataGPT.

Uporabnikom Workspacea se bo Duet začel pojavljati v praktično vseh aplikacijah, ki jih uporabljajo. Analitiki predvidevajo, da ga uporabniki ne bodo mogli prezreti, tudi če bi to želeli, saj Google rad postavlja nove funkcije v ospredje. Seveda pa bo potrebno za uporabo novega UI orodja plačati okoli 28 evrov mesečno.

 

 

Vprašanja, kot sta »Naj jo uporabljam ali ne?« in »Mi bo prevzela službo ali olajšala življenje?«, so brezpredmetna. Čas je, da AI implementirate v svoje delo in ga optimizirate. Kako? O tem bo govora na dogodku »AI-spiracija 2024: Kako in kaj z umetno inteligenco v letu 2024«, ki ga pri MM-u organiziramo 20. septembra 2023. Več o dogodku preberite TU.

 

Intervju

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Madea Mojca Majhen
13. 04. 2024

Konferenco medijskih trendov SEMPL pod okrilljem Media Poola že drugo leto zapored…

»Zame so edini pravi dogodki še vedno tisti, kjer si ljudje stisnejo roko in si pogledajo v oči brez vmesnika, kot je računalniški zaslon,« pravi…

Naši avtorji