ad block
Diggit

Google napovedal ukinitev blokatorjev oglasov

Junija 2024 bo Google zagnal t. i. Manifest V3, s katerim bo prišlo do pomembnih sprememb pri uporabi blokatorjev oglasov.

Z Manifestom V3 bodo začela veljati nova pravila glede vtičnikov za aplikacije Chrome, Edge, Opera in Vivaldi. Poleg izboljšav na področju varnosti, hitrosti in zasebnosti bo novi protokol omejil delovanje vtičnikov in omejil ali vsaj pomembno zmanjšal učinkovitost »ad blockerjev« (na primer na YouTubu).

Blokatorje oglasov danes uporablja na milijone uporabnikov, ki jih motijo oglasi. Poleg tega zvišujejo tudi hitrosti prenosov podatkov, izboljšujejo uporabniško izkušnjo in videz spletnih strani ter uporabnikom omogočajo več zasebnosti in varnosti.

Poznavalci ocenjujejo, da bodo uporabniki od junija 2024 naprej ugotovili, da njihovi blokatorji ne delujejo več, spet bodo »deležni« neželenih oglasov, povečala se bo posameznikova sledljivost itd.

Nekateri razvijalci sistemov napovedujejo, da se bodo spremembam po Manifestu V3 prilagodili in pripravili posodobljene programe. Med drugim se kot rešitev ponuja program Ghostery. Google je želel Manifest V3 uveljaviti že letos, vendar so ugotovili, da je začelo vse več uporabnikov »guglati« in si nameščati brskalnik Firefox, kjer blokatorjev (vsaj za zdaj) ne omejujejo.

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji