mm
Diggit

Google menda razvija UI za novinarstvo

Google po poročanju časnika New York Times razvija novinarsko umetno inteligenco, ki lahko piše novice. Trenutno še ni jasno, kako se bo ta tehnologija razlikovala od že obstoječih sistemov UI.

Umetna inteligenca za ustvarjanje člankov naj bi bila že predstavljena medijskim hišam, kot so Washington Post, News Corp in sam New York Times. Kljub temu pa avtorjem izvirnega članka še ni jasno, v čem se bo to orodje razlikovalo od ChatGPT-ja, Barda in podobno.

Google razvija novinarski bot pod delovnim naslovom »Genesis«, ki naj bi imel vlogo pomočnika novinarjem, ker bi znal ustvariti kopije novic po tem, ko dobi podrobnosti o dogodku.

Bojazen glede porasta lažnih novic

Ob vse večji uporabi orodij umetne inteligence se veliko ljudi boji, da bi lahko uporaba umetne inteligence za poročanje novic spodbudila širjenje dezinformacij, izkrivljenih ali celo lažnih novic. Umetna inteligenca v klepetalnih robotih, kot sta ChatGPT in Bard, se je izkazala za veliko manj spretno pri preverjanju dejstev kot (človeški) novinarji, poleg tega pa se ustvarja tako, da podaja informacije v zelo prepričljivem in avtoritativnem tonu.

Intervju

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Madea Mojca Majhen
13. 04. 2024

Konferenco medijskih trendov SEMPL pod okrilljem Media Poola že drugo leto zapored…

»Zame so edini pravi dogodki še vedno tisti, kjer si ljudje stisnejo roko in si pogledajo v oči brez vmesnika, kot je računalniški zaslon,« pravi…

Naši avtorji