nn
Diggit

Cannes Lions 2023: Tekmovanje Epica ima žiranta z umetno inteligenco

Epica, tekmovanje v oglaševalski kreativnosti, ki je posebno po tem, da so člani žirije novinarji marketinških publikacij, med njimi tudi MM, je dobila novega sodnika kreativnih del, in sicer umetno inteligenco.

Tekmovanje Epica v duhu časa neprestano doživlja spremembe. Te je na novinarskem srečanju v Cannesu predstavil Mark Tungate, uredniški direktor Epice. Obiskovalce tradicionalnega kosila, ki je potekalo na plaži medijske družbe RTL, je sprva razveselila novica, da bo letošnje žiriranje nagrad po več letih premora zopet potekalo v živo, in sicer novembra v Parizu. Tam se bodo sestali novinarji marketinških medijev z vsega sveta in ocenjevali na tisoče del iz več kot 70 držav.

To leto se jim bo pridružil prvi sodnik kreativnosti, ki ga poganja umetna inteligenca. »Gre za poseben eksperiment, ki bo služil predvsem raziskovalnim namenom. Sodnik ne bo ocenjeval vseh del, le določene kategorij, delo UI-sodnika AIJE pa bodo dodatno presojali še novinarji v žiriji,« je dejal Tungate.

Pri Epici so sicer prevetrili tudi tekmovalne kategorije film, tisk, odnosi z javnostmi, digitalne rešitve, mediji, inovacije, oblikovanje in družbena odgovornost, dodali pa so novo kategorijo umetna inteligenca.

Cilj nagrad Epica je javnosti prikazati vrhunska kreativna dela, ne glede na to, ali prihajajo iz agencij, medijskih svetovalcev, oddelkov za odnose z javnostmi, marketinških ali tehnoloških podjetij, produkcijskih hiš, oblikovalskih studiev ali samostojnih umetnikov.

 

 

 

 

 

Intervju

tišler
25. 11. 2023

Z Luko Tišlerjem, oblikovalcem, ki se je specializiral za ustvarjanje vizualnih rešitev s…

UI ne ve, kaj so impresije, ne zna pripovedovati zgodbe. Dober fotograf bo na snemanju iz modela lahko izvabil vsa možna čustva, UI pa ne. Ta ti…

Litou
18. 11. 2023

S Stello Litou, ki je poleg vodenja CME Adria in RTL Hrvaška nedavno prevzela tudi mesto…

»Naložbe v produkcijo lokalnih vsebin, naložbe v tehnološke rešitve in krepitev zavedanja o naših blagovnih znamkah so trije stebri naše strategije…

Nina Usnik
11. 11. 2023

Telemach Slovenija je pred svetovnim prvenstvom v košarki predstavil novo komunikacijsko…

»Predvsem sem zadovoljna, da smo ves čas sledili ideji v ozadju kampanje oz. celotne platforme. To je, da pokažemo, da si čustva vedno delimo – tako…

Naši avtorji