google
Diggit

Ameriško pravosodno ministrstvo toži Google

Ameriško pravosodno ministrstvo (DOJ) je vložilo tožbo proti podjetju Alphabet Inc. (Google) zaradi njegove prevlade na trgu digitalnega oglaševanja.

Novica, ki jo je prvi objavil medij Bloomberg News, je preplavila svetovno medmrežje, njihov vir pa so ljudje, ki so seznanjeni z zadevo.

To bo že druga zvezna »protimonopolna« tožba, vložena proti tehnološkemu velikanu, ki naj bi kršil zakonodajo pri tem, da pridobiva oz. ohranja svojo prevlado. Oglaševalske storitve Googlu sicer prinašajo kar 80 odstotkov prihodkov.

Google s svojimi hčerinskimi podjetji namreč ustvarja prihodke na področju oglasne tehnologije, ki povezujejo oglaševalce s časopisi, spletnimi mesti in drugimi platformami, ki jih želijo gostiti.

Prvo tožbo proti Googlu je ameriško ministrstvo za pravosodje vložilo leta 2020, osredotočala pa se je na njihov monopol pri iskanju. Sojenje se bo začelo septembra.

 

Ministrstvo za pravosodje in Google se na prošnje novinarjev Reutersa za komentar nista odzvala.

Intervju

sasa gnezda
22. 04. 2024

V podjetju Mediade tudi letos pripravljajo Konferenco internega komuniciranja KIK 2024,…

Nekje sem zasledila misel, da je komunikacija mehka veščina, a da je zanjo treba trdo delati. Interna komunikacija se ne zgodi sama od sebe – vsaj ne…

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Naši avtorji