google
Diggit

Ameriško pravosodno ministrstvo toži Google

Ameriško pravosodno ministrstvo (DOJ) je vložilo tožbo proti podjetju Alphabet Inc. (Google) zaradi njegove prevlade na trgu digitalnega oglaševanja.

Novica, ki jo je prvi objavil medij Bloomberg News, je preplavila svetovno medmrežje, njihov vir pa so ljudje, ki so seznanjeni z zadevo.

To bo že druga zvezna »protimonopolna« tožba, vložena proti tehnološkemu velikanu, ki naj bi kršil zakonodajo pri tem, da pridobiva oz. ohranja svojo prevlado. Oglaševalske storitve Googlu sicer prinašajo kar 80 odstotkov prihodkov.

Google s svojimi hčerinskimi podjetji namreč ustvarja prihodke na področju oglasne tehnologije, ki povezujejo oglaševalce s časopisi, spletnimi mesti in drugimi platformami, ki jih želijo gostiti.

Prvo tožbo proti Googlu je ameriško ministrstvo za pravosodje vložilo leta 2020, osredotočala pa se je na njihov monopol pri iskanju. Sojenje se bo začelo septembra.

 

Ministrstvo za pravosodje in Google se na prošnje novinarjev Reutersa za komentar nista odzvala.

Intervju

znamm
19. 02. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato smo se odločili, da jo…

Desnahemisfera
17. 02. 2024

Dejan Kos in Klemen Smrtnik iz oblikovalskega studia Desnahemisfera sta povsem predana…

Ob razvoju projekta sva kot otroka, zelo se navdušiva in si želiva delati na najvišji ravni, in ljudje to vidijo. Ko začutijo najino navdušenje in…

ŽIVLJENJE Z ZNAMMKAMI
12. 02. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Naši avtorji